Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dvouvodičový původní rozvod v paneláku ke světlům - zapojit přes chránič ?

c) u svítidel bez "nulování" (dva vodiče - fázový + modrý) je teoreticky možné použít chránič, protože ZÁKLADNÍ ochrana je zvýšenou izolací a potom DOPLŇKOVÁ je chránič.

Celou dobu se právě ptám na tohle a přesně na tohle, už od prvního otevíracího příspěvku, ale asi se nevyjadřuju jasně, a měl jsem to asi namalovat.
Všechny možný věci už mám nějak schroupaný v hlavě, základní a doplňková atd atd.

Ale tak si představuju, že teda v koupelně mám to světlo bez nulování/plastové a asi půl metru od něj vedou svisle tlusté roury topení, které teda já taky správně připojím na pospojování, tj. ten přívodní PEN.
A když někdo v té koupelně na židli strčí prst do objímky při odšroubované žárovce(třeba se bude snažit vydloubnout ukroucenou žárovku) a bude se přitom přidržovat těch rour topení, tak ho to určitě zabije, ledaže to světlo s dvojitou izolací dám přes chránič - proto ho chci dát přes chránič, a ptám se jestli třeba podle normy není něco blbě. (a zajímavé je že někteří mi to připojení přes chránič vymlouvají)
Vidím že to není blbě.
Děkuji všem.

Prostě bez chrániče se daj vymyslet smrťáky, i když žádná ochrana neselže - fáze proti topení např., a to se snažím ošetřit.
(např. pro koupelnu dávám chránič typu A - pro i pulsní proudy, nejen střídavé)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny