Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dvouvodičový původní rozvod v paneláku ke světlům - zapojit přes chránič ?

U plastovyho svítidla(abychom byli presnejsi, u svítidla s dvojitou/zesilenou izolaci) vidim jedinej problém - vede k nemu zlutozelenej, ale ma tam vedst modrej. A zlutozelenej se nesmi preznacit. Druhej problem, ciste praktickej je, ze hlinik je proste hnusnej, po tech letech zkrehlej a kdyz ten kabel nevymenite, tak podle zakona schvalnosti se ulomi pri pripojovani noveho svitidla tesne po vymalovani.

Na variantu nepripojenyho krytu u kovovyho svitidla zapomente, to fakt podle normy neni a ani to nepovazuju za bezpecny, chranic je doplnkova ochrana a bezpecnost na nem nesmi zaviset - coz by v tomhle pripade zavisela.

Uff, ctu to znova - vam k svitidlu ve strope vede cernej a bilej drat? To je hodne historicky provedeni, vymenil bych to uz z principu. Hlinik o prurezu mensim nez 16mm^2 nema v instalaci co delat(coz mimochodem normy taky rikaji), zejmena pro jeho mechanicky vlastnosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny