Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chladne radiatory na dome

V prvom rade skontroluj obehové čerpadlo. Vyzerá to na nedostatok v prúdení vody cez radiátory. Radiátor pri otvorenom ventile musí byť rozohriaty na každom mieste na rovnakú teplotu.
Vyraď z činnosti kotlový termostat To znamená, že na ňom nastavíš maximálnu teplotu - tento termostat bude slúžiť len ako poistka proti prehriatiu kotla. Skutočnú teplotu v kotli by mal riadiť termostat v byte. Skontroluj teplotu rúrok na vstupe a výstupe kotla. Výstupná teplota by mala odpovedať údaju teplomera na kotli a (pri tvojom spôsobe regulovania teploty) by vracajúca sa voda mala mať len o málo nižšiu teplotu.
Máš rozľahlý byt, preto by si mal pouvažovať do budúcnosti nad iným spôsobom regulácie teploty v jednotlivých izbách (teplotu v kotli riadiť kotlovým termostatom na konštantnú teplotu a teplotu v miestnostiach riadiť termostatickými hlavicami na radiátoroch).

Ešte doplním: Na základe stavu nádržky by som skontroloval priechodnosť rúrok (hrdza a vodný kameň). To je ale zrejme úloha pre kúrenára.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny