Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sálající teplomet-jaký?

Dobrý den
Do pergoly chci dát tepelný zářič, který by mi protáhl sezonu.
Svého času jsem viděl v jedné hale světelný teplomet. Dokázal sálat teplo na takových 30m. Když jsem byl na tu vzdálenost za rohem, tak mi bylo do obličeje chladno. Ale když jsem povylezl, tak mě okamžitě to teplo hřálo. Svítilo to, jako kdyby nějaký halogen či co. Nedávno jsem měl půjčeny teplomet se skleněnýma trubicemi. Ale mám dojem, že tyto trubice tak nesálaly teplo do dálky, jako ty v té hale. Ten teplomet hřál tak na vzdálenost metru. Dál už nebylo to teplo tak vnímatelné.
Bohužel, jaký typ v té hale byl nemám už jak zjistit.

Můžete mi někdo prosím poradit, jaký typ teplometu umí takto teplo na dálku sálat?

děkuji

Předmět Autor Datum
Tohle existuje nanejvýš v amerických filmech. nový
karel 12.12.2018 13:38
karel
Tam taky. Nicméně to místo a vzdálenost je vyznačena tady. Je to dokonce nějakých 64m(těch 30m jsem… nový
patyk 12.12.2018 14:18
patyk
Budeš se potýkat s problémem, že v pergole většinou sedíš a sedíš u stolu s pitím a jídlem. Jakýkoli… nový
nerady 12.12.2018 15:10
nerady
To by mohlo být cítit i venku. Ale z elektroměru je větrák.. https://www.altatrading.cz/infrazaric-h… poslední
Zerozero 12.12.2018 16:36
Zerozero

Tam taky.
Nicméně to místo a vzdálenost je vyznačena tady. Je to dokonce nějakých 64m(těch 30m jsem odhadoval ve vzpomínce po 7mi rocích). A nemám tam teď cestu... :-)
Hala je asi nepřesný výraz, bylo to nákupní středisko a ten teplomet byl u restaurační zahrádky. Zahrádka byla v té průchozí hale. Chodíval jsem v zimě kolem toho pravidelně. Pokaždé, jak jsem vyšel z pozarohu, tak to pěkně hřálo do pysku.

https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalenosti&x=-0.7575556&y=52.0424448&z=18&base=ophoto&rm=tysOxxgDGG4GW8

Tou cestou mezi těmi body se nenechte zmást, ta je na střeše. Chodí se pod úrovní té cesty.

Budeš se potýkat s problémem, že v pergole většinou sedíš a sedíš u stolu s pitím a jídlem. Jakýkoliv sálající ohřev je tedy problém, jelikož když sálá v okruhu 360 stupňů tak ho musíš mít buď nad stolem nebo pod stolem. Většina zářičů se používá při párty kde se stojí či chodí. Osobně bych to řešil nějakým sálajícím (topícím) "kobercem" na zemi pod sedícími a natažením plachty (třeba i průsvitné) okolo pergoly, aby teplo zůstalo uvnitř a nevyfoukal ti ho vítr. Osobně mám na pergole dvě stěny pevné (sever, východ), západní stěna je odklopná a jižní je opatřená zatahovatelnou plachtou
(kolega má průsvitné rolety za pár set eur). Dole pod stolem (1,5 x 1,5m) mám ploché elektrické panely 0,5 x 1 metr o síle 3 cm a každý má výkon 370 watů. U východní stěny mám pec o délce 2 m, v které topím. Pokud je přes den teplo a na noc se ochladí tak to bohatě stačí. Pokud teplota klesne během dne pod 12 stupňů tak už je pocitově při sezení zima.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru