Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem elektrokotel protherm-rejnok

Dobrý den všem,
prosím o radu,mám elektrokotel pouze na ohřívání vody do topení a tlak na kotli mi ukazuje neustále jen cca 0,6bar(svítí oranžová kontrolka havarijního stavu) takže netopí,přitom v systému topení(radiátory) mám tlak +- 2-3bary.Ikdyž systém natlakuju i více tak ručička se né a né pohnout.
Myslel jsem že je nefunkční(zanešen) snímač tlaku ale když jsem ho demontoval a strčil do něj šroubovák tak v něm cvakne jako že funguje.Jestli někdo poradí kde by mohl býti "zakopanej pes" budu rád,ikdyž mně odborný servis asi nemine,odpovědi typu kup novej apod.slyšet nepotřebuji.
Za vstřícnost a ochotu předem děkuji.
Jarda

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Elektorkotol zrejme vytvoril vápenné sedimenty v kolienku potrubia vedúce k tlakovému snímaču. Budeš…
Nuda 07.12.2018 19:33
Nuda
Takže kolegové problém odstraněn a ani to nepotřebovala servisáka :)) Jak jsem psal o snímači tlaku… poslední
pega 08.12.2018 21:05
pega

Elektorkotol zrejme vytvoril vápenné sedimenty v kolienku potrubia vedúce k tlakovému snímaču. Budeš nútený potrubie rozobrať a prepláchuť vnútro trubiek kyselinou chlorovodíkovou. Dá sa aj vyvariť v 8% kuchynskom octe.

Záleží od typu kotla, jeho jednoduchej rozborky doma na kolene.

Ideálne je plniť sústavu v pomere 1:1 napríklad s Fridexom, čiže nejakým najlacnejším xindlom na trhu určeným do chladiča vozidiel, lebo obsahuje aditíva proti usádzaniu vápenných solí a korózii. Samozrejme, ak máš nútený obeh, 3/8" trubky a doskové radiátory s malým obsahom média v sústave. (Nie liatinové hebedá z roku výroby 1930).

Takže kolegové problém odstraněn a ani to nepotřebovala servisáka :))
Jak jsem psal o snímači tlaku že je funkční(cvakalo v něm jako že je funkční) tak je tam ještě jeden který pracuje na systému laicky řečeno-hodně úzká trubička která byla zanešena a proto v ní nebyl odpovídající tlak k ukazateli tlaku na kotli.
Děkuji všem za rady.
Jarda

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru