Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Cyklo tubeless - nedrží vzduch pod určitý tlak

Hezký den,
měl bych dotaz. Mám od podzimu nové kolo a řekl jsem si, že s novým kolem zkusím rovnou i bezdušové pláště, které mě už delší dobu lákaly, jen jsem neměl odvahu je zkusit. Jako hlavní výhodu lidi píší možnost jezdit na méně nafouknutých pláštích bez rizika procvaknutí duše. Většinu času je tohle řešení super, ale má drobnou chybu.

Jde o tuto sestavu:
Kola REMERX RX 2027, 27,5"
Bezdušová páska už na ráfcích byla
Tmel Stans NoTubes Tire Sealant, 100 ml v každém kole
Pláště: přední Maxxis Minion DHF EXO TR (27,5×2,30), zadní Maxxis Aggressor EXO TR (27,5×2,30)

Při nafoukání na 1,8 baru tlak drží, jednou za čas trochu dofouknu, všechno fajn. Jenže přišla zima, jezdím pomaleji a kratší trasy. Užívám si sníh pro zábavu na místních lesních cestičkách, takže tlak co nejníž, ať mám co největší kontaktní plochu. Problém je, že jakmile klesne tlak na 1,4 baru, během 6 hodin jsem na nule. Když jedu, tak ještě rychleji, najednou slyším syčení jako kdybych píchnul. Dělají to oba pláště. Stačí pořádně nafoukat a můžu jezdit, jak chci, skákat.
Je tohle normální chování, plášť se až při nějakém tlaku "zamkne" a pod ten tlak se to z ničeho nic začne strašně rychle vyfukovat? Jsem zvyklý ještě z duší, že můžu jezdit v podstatě libovolný tlak. I 0,9 jsem na sněhu jezdil a dalo se (tehdy ještě 29×2,25).

Předem díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Vyšší tlak rozepře plášť k ráfku a dotěsní jej. Takže máš dvě možnosti - nafouknout víc, nebo dofuko… nový
Prasak 05.12.2018 20:40
Prasak
+ dalšia navrat k duši nový
jimbim 05.12.2018 22:23
jimbim
Děkuju za názory. Moc jste mě nepotěšili, koukal jsme teď ještě na stánky výrobce a ten to taky potv… poslední
Potkan007 06.12.2018 06:20
Potkan007

Děkuju za názory. Moc jste mě nepotěšili, koukal jsme teď ještě na stánky výrobce a ten to taky potvrzuje.

Proto byly přidány patky na vnitřní hranu ráfku, kdy se pneumatika při tlaku 1,8 – 2 Atm zazámkuje k ráfku a při defektu zůstane pevně usazená v pátkách ráfku, je tedy možné pokračovat v jízdě i s píchnutou pneumatikou.

Co s tím teď? Smířit se s tím, že úžasný bezdušový systém, kterému prý stačí menší tlak, musím nafukovat víc, než duše, nebo se vrátit k duším?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru