Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dá se nějak "vylepšit" citlivost DO na 433 MHz, třeba externí anténou?

Instaloval jsem DO (Čína) v RD, na ovládání výtahové plošiny pro imobilního. Přijímač je v plastovém rozvaděči plošiny, v 1 NP, za cihelnou zdí z cithermů síly 44 cm, vně objektu. Ale při ovládání, už ze vzdálenosti cca 5 m (přízemí a za zdí), už nefunguje spolehlivě. Někdy ano, někdy ne. I s více ovladači a vždy stejně. Takže jde, s největší pravděpodobností, o nízkou citlivost přijímače.
Přitom deklarovaná vzdálenost, na volném prostranství, je 100 m. A už jedno používám na DO brány a toto funguje, i z auta, na vzdálenost cca 20 m, bez problémů. To nové ještě budu muset vyzkoušet mimo rozvaděč, ve venkovním prostředí, na jakou bude vzdálenost reagovat spolehlivě.
"Invektivy" vůči zařízení z Číny nejsou nutné, mám svou zkušenost a zatím velice dobrou.;-)
Napadlo mne, že by bylo možno třeba zvýšit citlivost instalací externí antény, navíc k té vestavěné "mini" anténce u přijímače, která je cívečka o průměru 5 mm a délky 13 mm z jednoho drátku-12 závitů, přímo v krabičce. Její umístění by nebyl problém. Myslíte, že by to bylo reálné a jak by měla být ta anténka asi provedena? Díky za odpovědi.:puff:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
cakra jsem se pěkně sekl, pak to fakt vyšlo blbě..3-[ poslední
paul 29.11.2018 19:21
paul

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru