Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova či oprava spár mezi kachličkami

Dobrý den,
Možná se nad mým dotazem budete pozastavovat a ťukat si na čelo, ale opravdu se raději zeptám hloupě, než to pak zkazit. Na kutilství jsem poměrně dosti šikovný, spravím cokoliv, péče o dům i zahradu mě baví a je to můj koníček. Nyní jsem se ale zastavil nad úkolem, který už asi bez rady a nakoupnutí neudělám. V našem sprchovém koutě se za ty dlouhé roky začaly spáry mezi kachličkami vydrolovat či praskat a potřeboval bych udělat renovaci. Myslím si, že stačí renovat opravy pouze poškozených či vypadaných spár. Můj první dotaz tedy spočívá v tom, čím spáry zaspárovat? Popravdě netuším, co se dává mezi kachličky do koupelny a hlavně do sprchového koutu, ale dle mě to nemůže být nic na způsob tmelu, neboť ten není hydroizolační a spíše vodu by nasakoval. Bude to nejspíš něco na způsob hydrostěrky, která je trvale pružná a vodu nepropustí je to tak? Co se tedy mezi spáry mezi kachličky používá?

Posílám Vám orientační fotografie spár, které chci v koupelně opravit. Dále bych měl ještě dotaz na izolaci okrajů koupelny, ale to až poté, co dořešíme první otázku :)

Děkuji prozatím :)...

Předmět Autor Datum
Používá se spárovací hmota Knauf http://www.knauf.cz/knauf-fugenbunt-chytra-sparovaci-hmota .
Rce 27.11.2018 23:00
Rce
Dle fotek - doporučujete původní popraskané spáry nějak odstranit nebo je stačí zatřít novou hmotou?… nový
David Dizzer 27.11.2018 23:06
David Dizzer
Na vyspárovávání používám běžné spárovací hmoty. Dostanou se v různých odstínech a u všech dodavatel… poslední
George63 27.11.2018 23:06
George63

Na vyspárovávání používám běžné spárovací hmoty. Dostanou se v různých odstínech a u všech dodavatelů obkladových materiálů. Jsou různých typů, i s možností vyplnění dilatačních (dilatujících) spár. A většina z nich nepropouští vodu. Staré poškozené spáry vyškrábat, vyčistit, navlhčit a zaplnit pomocí gumové stěrky. Po krátkém zaschnutí stáhnout opět vlhkou stěrkou a obklady dobře umýt.
V linku přikládám jako příklad jednu z nich.

https://www.zbozi.cz/vyrobek/den-braven-flexibilni-sparovaci-hmota-57205q-5-kg/?varianta=seda&utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-opesBB&utm_ab=produkty_bez_tlacitka&utm_term=den-braven-flexibilni-sparovaci-hmota-57205q-5-kg

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru