Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký olej do DPF?

Dobrý večer, chci se zeptat jaký olej mám dát do motoru 1.9 jtdm 16v 110kw vím že jedině Selenia ale mám tam dát Selenia WR 5w40 nebo Selenia WR Pure Energy 5w30? jedná se o auto s DPF rok výroby 2006 a najeto 170tis km.. jedná se o auto který měl starý pán kterýho prodal do bazaru kde asi 3 měsíce stálo dával ho do servisu alfa, ale nikde není štítek jaký olej tam dávali tak chci udělat základ olej,filtry,rozvody at mam klid.. ale nevím jaký olej.. Všem předem děkuji..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Moja objektívna rada do týchto objazdených šuntov znie: Riedky olejíček zn. Dynamax 5W 40 http://ix…
Nuda 28.11.2018 14:41
Nuda
Logicky si řekni, proč se obrovské miliardové společnosti předhánějíc se s konkurencí v kvalitě prod…
mont 28.11.2018 17:04
mont
Zase sa nám jeden skúsený pacient z radov mudrcov na nefunkčné aditíva ozval so slovami, lebo vývojá… nový
Nuda 28.11.2018 18:57
Nuda
Daj tam Dexos2, je to síce opelácky olej, ale môžeš ho použiť. Tieto motory používa Opel vo Vectrách… nový
robobobo 03.12.2018 15:08
robobobo
Alfa není o nic lepší popelnice než ostatní auta srovnatelného stáří. Použij mazací plány libovolnéh… poslední
Hoblas 09.12.2018 10:34
Hoblas

Moja objektívna rada do týchto objazdených šuntov znie:

Riedky olejíček zn. Dynamax 5W 40
http://ix.sk/sTJ7e

a do oleja po výmene filtra tento xindel:

http://ix.sk/kea5J

Garantujem zaručený výsledok: Tichší chod motora, hlavne sa eliminuje spotreba oleja na minimum pri starších motoroch nad 100-tis. km.

Bežne používam keramickú, lacnú prísadu do komplet svojho parku stavebných strojov, aj tie mašiny, ktoré sú prerobené na LPG plyn či do firemnej, služobnej Škoda Oktávky.

Dôvod: Riedky olej zníži spotrebu PHM, ľahké štarty hlavne v zime a ako bonus pridané aditívum dokonale upraví viskozitu riedkeho oleja Dynamax, mazanie, ba upraví plochu vložiek pod stieracími krúžkami valcov.

Mám otestované.

Neber v potaz množstvo kydov samozvaných mudrlantov, tzv. "expertov" na motoristických fórach nasmerovaných proti aditívam. Preto som ti dal link na mnou otestovaný, lacný xindel v podobe aditíva do motora. Tiež je možné pridať aditívum do prevodovky po výmene oleja (samozrejme po výplachu prevodovky) za riedky, vodový olej, určený pod teploty -40°C. Radenie aj pri hypoidných prevodoch s diferákom skáče samo, ako Bramo-zavírá Samo.

Logicky si řekni, proč se obrovské miliardové společnosti předhánějíc se s konkurencí v kvalitě prodávaného oleje po tomto "zázraku" nehrábnou a neprodávají to už namíchané? Přece by to bylo tak extrémně lepší a nikdo by jiný olej nechtěl!
Odpověď je jednoduchá... nefunguje to. Alespoň né tak přehnaně jak si myslíš, může to mít drobný kladný dopad, ale taky to motoru nemusí sednout - už se u pár případů stalo, že po nalití podobného zázraku byly rozpuštěny hrubé usazeniny a motor doklepal. V lepším případě to nebude mít vliv žádný....

Zase sa nám jeden skúsený pacient z radov mudrcov na nefunkčné aditíva ozval so slovami, lebo vývojári olejov miešajú tieto komponenty do svojich olejov v riadnom pomere.

Máš pravdu, sú na trhu oleje špičkovej kvality s celou škálou vhodne namixovaných aditív. Žiaľ, tieto oleje stoja päťnásobok ceny Dynamax pri hodnote 5W40, pritom nemusí takýto značkový olej echt sadnúť starému šuntu, ktorý nejazdil od novoty na predpísanom oleji výrobcom, ale sa do neho lialo rokmi bársčo, bez dodržania výrobcom predpísaných lehôt výmeny. Práve tu je možné, že majiteľ zhýčka novým značkovým olejom motor do tej miery, že sa uvoľnia sedimenty zo sítka, ucpe filter prípadne zničí olejové čerpadlo spolu s turbom.

Osobne mám v svojom parku stavebných strojov spol. s.r.o. uvedenú kombináciu rokmi (od 1992 roku podnes), v rôznych prímesí do olejov, aditív, fest odskúšanú, teda otestovanú do doby, než som vyššie uviedol spomenuté lacné aditívum aplikované do riedkeho oleja. Motory, hoc sú prachom na stavbách znečistením filtrov zhumpľované, poničené, idú ako raketa. Od agregátov k pohonu rakiet na betón, kompresorov, zmesí do dvojtaktných motorových píl či zdvižných vozíkov/jašteriek.

Aditívum je síce v Poľskej, šmejd licencii, ale otestoval som jeho vlastnosti pálením 2,2kW teplovzdušnou pištoľou ako aj acetylénovým horákom na dymenie, rozpustnosť, zmenu viskozity, horľavosť pri extrémnych teplotách na plechu, po jeho ochladení na trecích plochách medzi metalom. Aditívum na rozdiel od konkurenčnej ponuky pri sadistických, maso-testoch výdrže, obstál na jedničku. Preto aditívum používam roky od uvedenia na trhu s naprostou spokojnosťou.

Nikoho nenútim, ale kto má šunt, nabehané státisíce, nech po výmene oleja a filtra otestuje naliať do motora tento xindel.

Kto neverí, žral mu motor olej, dymilo za vozom ako z komína po nakopnutí, nech si po ustálení hladiny vymeneného oleja a filtra spraví na odmerke jemným pilníkom zárez a testuje spotrebu oleja, napríklad po tisícoch km, oproti predošlým spotrebám žrúta (pravda, ak mu olej netečie, nekonzervuje podvozok mastnotou, netečie pri odparkovanom vozidle na odstavnú plochu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru