Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký olej do DPF?

Zase sa nám jeden skúsený pacient z radov mudrcov na nefunkčné aditíva ozval so slovami, lebo vývojári olejov miešajú tieto komponenty do svojich olejov v riadnom pomere.

Máš pravdu, sú na trhu oleje špičkovej kvality s celou škálou vhodne namixovaných aditív. Žiaľ, tieto oleje stoja päťnásobok ceny Dynamax pri hodnote 5W40, pritom nemusí takýto značkový olej echt sadnúť starému šuntu, ktorý nejazdil od novoty na predpísanom oleji výrobcom, ale sa do neho lialo rokmi bársčo, bez dodržania výrobcom predpísaných lehôt výmeny. Práve tu je možné, že majiteľ zhýčka novým značkovým olejom motor do tej miery, že sa uvoľnia sedimenty zo sítka, ucpe filter prípadne zničí olejové čerpadlo spolu s turbom.

Osobne mám v svojom parku stavebných strojov spol. s.r.o. uvedenú kombináciu rokmi (od 1992 roku podnes), v rôznych prímesí do olejov, aditív, fest odskúšanú, teda otestovanú do doby, než som vyššie uviedol spomenuté lacné aditívum aplikované do riedkeho oleja. Motory, hoc sú prachom na stavbách znečistením filtrov zhumpľované, poničené, idú ako raketa. Od agregátov k pohonu rakiet na betón, kompresorov, zmesí do dvojtaktných motorových píl či zdvižných vozíkov/jašteriek.

Aditívum je síce v Poľskej, šmejd licencii, ale otestoval som jeho vlastnosti pálením 2,2kW teplovzdušnou pištoľou ako aj acetylénovým horákom na dymenie, rozpustnosť, zmenu viskozity, horľavosť pri extrémnych teplotách na plechu, po jeho ochladení na trecích plochách medzi metalom. Aditívum na rozdiel od konkurenčnej ponuky pri sadistických, maso-testoch výdrže, obstál na jedničku. Preto aditívum používam roky od uvedenia na trhu s naprostou spokojnosťou.

Nikoho nenútim, ale kto má šunt, nabehané státisíce, nech po výmene oleja a filtra otestuje naliať do motora tento xindel.

Kto neverí, žral mu motor olej, dymilo za vozom ako z komína po nakopnutí, nech si po ustálení hladiny vymeneného oleja a filtra spraví na odmerke jemným pilníkom zárez a testuje spotrebu oleja, napríklad po tisícoch km, oproti predošlým spotrebám žrúta (pravda, ak mu olej netečie, nekonzervuje podvozok mastnotou, netečie pri odparkovanom vozidle na odstavnú plochu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny