Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké venkovní digitální hodiny?

Tmu řadím mezi "běžné světelné podmínky". Vyskytuje se totiž poměrně často ;) a lidé jsou během ní často aktivní.

K věci:

Když tma ne, potom by měly vyhovět LCD hodiny. Velikost displeje bude možná nutno trochu ozkoušet (třeba vytipováním několika velikostí hodin, namalováním displeje na papír a vyzkoušením, zda bude na potřebnou vzdálenost dobře čitelný těmi, pro které to čitelné býti má).

Poté máš v podstatě už klíčové vstupy - minimální velikost displeje a technologii zobrazovače. Stačí si ujasnit sekundární parametry (voděodolnost? Čitelnost i za mrazu? Na baterie nebo na drát? 230V nebo jiné? Bude to dvakrát ročně někdo potahovat nebo je vyžadována DCF synchronizace?) Pozor - jestli mají být čitelné i za šera, mění to situaci, LCD pak není vhodný a bude nutno pořídit LED, které mají automatickou regulaci jasu, takže přesvítí ostré slunce a v naprosté tmě budou jen slabě žhnout. Pak je zase otázka barvy....

Btw já kdysi potřeboval digitální hodiny vodotěsné, jednoznačně čitelné v totálním slunci a slabě žhnoucí o půlnoci, synchronizované DCF , s přesně definovanými fyzickými rozměry a napájené 5V. Nakonec jsem si takové musel postavit sám ze supersvítivých LED, PIC mikropočítače a DCF modulu, protože na trhu zkrátka nenajdeš vše.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny