Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podlaha a hurdách

Dobrý den,
při rekonstrukci staršího RD jsme pod původní poškozenou dřevěnou podlahou na hurdiskovém stropě zjistili, že není vytvořená nosná železebetonová deska.
Ve sklepě jsou uložené železobetonové nosníky cca š28 x v13 cm na kterých jsou na maltě naskládané hurdy. Hurdy nejsou z horní části zatřené vápennocementovou maltou, jsou naskládané vedle sebe s vytřenými spárami maltou, na nich je pouze škvára a dřevěný rošt s prkennou podlahou, viz obrázek.
Prosím o návod, jak postupovat v rekonstrukci. V uvedených místnostech bude ložnice a kuchyně. Na hurdy by jsme položili netkanou textilii případně lepenku (aby se nemusel dělat potěr z vápenocementové malty), aby
nebyla hurdiska v přímém kontaktu s betonem a udělali cca 7 cm nosného betonu s kari sítí. To by byla nosná vrstva, na kterou by šla izolace, rozvody elektřiny a topení, vyplnilo by se polystyrénem a nahoru lehčený beton. Je postupy správný nebo doporučujete jiný?
Jak postupovat s rekonstrukci, předpokládám že na hurdy není možné po rozebrání roštu a dřevěné podlahy šlápnout, takže bude potřeba rozmístit fošny, čimž bude manipulace s rozmístěním izolace na hurdy problematičtější.
Děkuji za odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny