Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Renovace plechových disků

Dobré odpoledne,

Při nasazování zimních kol jsem si opět připomenul, že ty rezavé disky by si zasloužily nějakou péči, zbytek auta je OK.

Ideálně opískovat a nanést černý komaxit.

Oslovil jsem první brněnskou firmu, která toto nabízí - řekli si o 700 Kč ( plus že jim donesu jen holý disk, bez pláště a bez ventilku), což je nesmysl vzhledem k pořizovací ceně nového disku cca 950 Kč (jedná se o 15" plecháče)

Měl jsem představu, že jeden disk by se mohl vejít do pětistovky (za předpokladu, že jej dodám bez pláště a ventilku). Jsem příliš naivní? Nemáte někdo náhodou přímo zkušenost s takovou firmou v Brně a okolí?

Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle mě ti to do pětistovky udělají leckde ale přímou zkušenost (krom procházení ceníků kdysi) nemá… nový
Moas 15.11.2018 21:26
Moas
Před pár lety jsem taky nechal opískovat a nastříkat 4 disky na oktávku (+ vypálení barvy). Zpětně h… poslední
Prasak 15.11.2018 22:24
Prasak

Podle mě ti to do pětistovky udělají leckde ale přímou zkušenost (krom procházení ceníků kdysi) nemám. Rozešli mailem dotaz na víc firem, však uvidíš.

Jak už tu padlo - zvaž, jestli rez už neudělala takovou škodu, že bude lepší místo flikování koupit nové disky.

Rozhodně bych nebral plecháče z vrakoviště. Staré disky, co jsou finančně zajímavé, už jsou v počátečním stádiu koroze a za dva roky budeš zase tam, kde jsi teď. Disky, které opticky budou vypadat slušně a budou za málo peněz, budou na tuty z drsné bouračky a riskuješ, že budou křivé - vibrace do volantu, ucházení pláště atp. Možná ano, možná ne.
Disky v pěkném stavu, které nezažily tvrdou bouračku, budou stát třičtvrtě ceny nových plecháčů. ALU kola jsou stejná písnička, navíc díky jejich křehkosti (většina z nich není vhodná pro zimní provoz) vstupují do hry mikrotrhliny v materiálu. Oni ti provozovatelé vrakovišť nejsou troubelíni a dobře vědí, kolik za každý díl můžou chtít a proč.

Pokud bys fakt chtěl šetřit, tak si to nech jen opískovat (to bude do 200 Kč za kus určitě), natři odrezovačem a nasprejuj si to sám. http://www.superoleje.cz/starline-lak-na-rafky-cerny-matny-sprej-400ml Pochopitelně kvalita bude na hony vzdálená komaxitu, ale pár let ti to vydrží.

Před pár lety jsem taky nechal opískovat a nastříkat 4 disky na oktávku (+ vypálení barvy). Zpětně hodnoceno - to už raději koupit nový, zas tak moc jsem neušetřil.
Nebo jak píše kolega, nechat opískovat a nastříkat si to sám. Akorát ta vypálená barva je asi odolnější, než jen podomácku obarvený disk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru