Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Renovace plechových disků

Dobré odpoledne,

Při nasazování zimních kol jsem si opět připomenul, že ty rezavé disky by si zasloužily nějakou péči, zbytek auta je OK.

Ideálně opískovat a nanést černý komaxit.

Oslovil jsem první brněnskou firmu, která toto nabízí - řekli si o 700 Kč ( plus že jim donesu jen holý disk, bez pláště a bez ventilku), což je nesmysl vzhledem k pořizovací ceně nového disku cca 950 Kč (jedná se o 15" plecháče)

Měl jsem představu, že jeden disk by se mohl vejít do pětistovky (za předpokladu, že jej dodám bez pláště a ventilku). Jsem příliš naivní? Nemáte někdo náhodou přímo zkušenost s takovou firmou v Brně a okolí?

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Plechový disk může být korozí vyžraný,že pískování vůbec nemusí nic vyřešit. Záruku,že guma nefoukne… nový
forestek 15.11.2018 16:02
forestek
Za tu práci to nestojí, lepší je někde na inzerát koupit Aludisky, které nereznou. Při troše štěstí… nový
leo 15.11.2018 17:17
leo
Optej se na vrakovišti. nový
nerady 15.11.2018 20:01
nerady
Podle mě ti to do pětistovky udělají leckde ale přímou zkušenost (krom procházení ceníků kdysi) nemá… nový
Moas 15.11.2018 21:26
Moas
Před pár lety jsem taky nechal opískovat a nastříkat 4 disky na oktávku (+ vypálení barvy). Zpětně h… poslední
Prasak 15.11.2018 22:24
Prasak

Za tu práci to nestojí, lepší je někde na inzerát koupit Aludisky, které nereznou. Při troše štěstí se dají sehnat za pár korun (já kupoval na Mazdu celá kola, jedno vyšlo bez poštovného na 250 Kč). I jeté budou furt lepší než plecháče, které stejně za rok nebo dva zase zreznou.

Podle mě ti to do pětistovky udělají leckde ale přímou zkušenost (krom procházení ceníků kdysi) nemám. Rozešli mailem dotaz na víc firem, však uvidíš.

Jak už tu padlo - zvaž, jestli rez už neudělala takovou škodu, že bude lepší místo flikování koupit nové disky.

Rozhodně bych nebral plecháče z vrakoviště. Staré disky, co jsou finančně zajímavé, už jsou v počátečním stádiu koroze a za dva roky budeš zase tam, kde jsi teď. Disky, které opticky budou vypadat slušně a budou za málo peněz, budou na tuty z drsné bouračky a riskuješ, že budou křivé - vibrace do volantu, ucházení pláště atp. Možná ano, možná ne.
Disky v pěkném stavu, které nezažily tvrdou bouračku, budou stát třičtvrtě ceny nových plecháčů. ALU kola jsou stejná písnička, navíc díky jejich křehkosti (většina z nich není vhodná pro zimní provoz) vstupují do hry mikrotrhliny v materiálu. Oni ti provozovatelé vrakovišť nejsou troubelíni a dobře vědí, kolik za každý díl můžou chtít a proč.

Pokud bys fakt chtěl šetřit, tak si to nech jen opískovat (to bude do 200 Kč za kus určitě), natři odrezovačem a nasprejuj si to sám. http://www.superoleje.cz/starline-lak-na-rafky-cerny-matny-sprej-400ml Pochopitelně kvalita bude na hony vzdálená komaxitu, ale pár let ti to vydrží.

Před pár lety jsem taky nechal opískovat a nastříkat 4 disky na oktávku (+ vypálení barvy). Zpětně hodnoceno - to už raději koupit nový, zas tak moc jsem neušetřil.
Nebo jak píše kolega, nechat opískovat a nastříkat si to sám. Akorát ta vypálená barva je asi odolnější, než jen podomácku obarvený disk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru