Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak nechceš zapojiť domáci telefón (mikrofón + reproduktor) v tom prípade ti na zvonček stačia hocikt… nový
Nuda 15.11.2018 05:51
Nuda
Co tam bylo za původní zvonek a telefon? A proč jste ho demontovali? Budiž vám pro příště poučením,… nový
Yarda 15.11.2018 08:22
Yarda
Chtělo by to vysvětlit, o co jde. Na obrázku vpravo nahoře je schema připojení pouze "gongu", který… nový
George63 15.11.2018 08:56
George63
Lidičky, moc děkuji za všechny Vaše rady :) o víkendu se na to vrhneme a snad se zadaří ... Ty dva k… nový
ZoufalkaK 15.11.2018 20:21
ZoufalkaK
...Ty dva kabely, které v povodním zvonku zvonily máme označené a zkoušely jsme je zapojit i do nové… nový
Yarda 16.11.2018 08:36
Yarda
jestli tam chcete zapojovat ten gong, tak ten fungujena ss napětí, zatím co zvonek před tím na stříd… nový
paul 18.11.2018 17:05
paul
Není důvod aby gong (obyčejný elektromagnet) nefungoval na střídavé napětí. nový
Kyncl 18.11.2018 17:23
Kyncl
Podívej se na jeho přiložené schema přípojení, jasně označeno napájení 8 V AC, což je, pokud je mi z… nový
George63 18.11.2018 18:41
George63
no to jsem fakt přehlédl...že je tam 8Vstř. poslední
paul 19.11.2018 08:43
paul

Ak nechceš zapojiť domáci telefón (mikrofón + reproduktor) v tom prípade ti na zvonček stačia hociktoré dva káble vedúce zo steny smerom von k tlačidlovému zvončeku. Len ich musíš zmerať, ktorý z nich je nulák+fáza.

(Robí sa to napríklad hranatou 9V baterkou, ktorú pripojíš vonku na vývodoch zvončeka na dva káble na kontakty +/- baterky a v stene z krabice si pohodlne usadený na štokrlíku vyberáš, prepletáš, štrikuješ z priehršlia káblov (na foto) iba tie dva "živé" napríklad 9V žiarovkou dočasne vyšraubovoanou z ručnej baterky v prípade, ak nemáš po ruke digitálny multimeter za 150.-Kč) .
https://www.alza.sk/hobby/lacne-digitalne-multimetre/18858983.htm

Chtělo by to vysvětlit, o co jde. Na obrázku vpravo nahoře je schema připojení pouze "gongu", který má napájení 8V AC (střídavé-trafíčko)a stačí na to pouze dva drátky, jeden přímo od napaječe a jeden od napaječe přes tlačítko. Napaječ bývá většinou v rozvaděči. A ta instalační krabice s dráty je na místě, kde má být gong, nebo tlačítko?
Jinak je tedy nutno zjistit, kde máš napájení (zdroj) původního zvonku a jaké má hodnoty (napětí a zda DC nebo AC). Pak "prozvonit" jednotlivé dráty odkud kam a které (pomocí baterie 4,5V a žárovičky na 4,5 V, pokud nemáš multimetr s možností měření ohmů, případně s prozvoněním) a zapojit vlastní gong podle uvedeného schema. To pokud jde pouze o zvonek-gong.
Jinak další dráty byly zřejmě pro propojení telefonu a navíc. A jak píše Yarda, je dobré vždy před demontáží něčeho si nejdříve zakreslit staré zapojení, z čehož se pak dá vycházet.;-)

Lidičky, moc děkuji za všechny Vaše rady :) o víkendu se na to vrhneme a snad se zadaří ...
Ty dva kabely, které v povodním zvonku zvonily máme označené a zkoušely jsme je zapojit i do nového zvonku, ale nic se právě nestalo...

...Ty dva kabely, které v povodním zvonku zvonily máme označené a zkoušely jsme je zapojit i do nového zvonku, ale nic se právě nestalo...

Napadá mne, jestli tam někde není nějaká pojistka co se vaší odbornou manipulací přepálila.
Pořád postrádám něco od čeho bych se mohl chytit, třeba co jste tam předtím měly, kam ty dráty vedou (asi tam někde musí být nějaký zdroj, aby to fungovalo) a křišťálovou kouli nemám zrovna po ruce.

jestli tam chcete zapojovat ten gong, tak ten fungujena ss napětí, zatím co zvonek před tím na střídavé napětí, takže se vám asi jen třepeme mírne to želízko co leze z cívky. Takže změřit jaké napětí je na těch fousech když to zvonilo a asise to bude muset doplnit o usměrňovač a kondík aby to chodilo. Zkuste to třeba připojit na baterku 9V a uvidíte

Podívej se na jeho přiložené schema přípojení, jasně označeno napájení 8 V AC, což je, pokud je mi známo, střídavé!;-) Je potřeba prověřit, zda po těch původních drátech vůbec něco jde a zjistit jaký a kde je zdroj napájení, případně prověřit funkci zvonkového tlačítka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru