Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zapojit doutnavku

Ano, pokud vlastně přemostíš kontakty C a 2 doutnavkou (s odporem do serie), na sv.C přivedeš fázi a ze svorky 2 vyvedeš fázi k čerpadlu, pak Ti doutnavka bude, v případě že termostat bude mít tento kontakt rozepnut (čerpadlo nepoběží), svítit. V případě že kontakt sepne a poběží čerpadlo, svítit nebude.
Obé, jak doutnavku, tak i vývod fáze k čerpadlu, můžeš připojit přímo na svorku 2 (nebo i pomocí "lámací" svorečky, případně maličké trojité Wago svorky do 2,5 mm).
Do krytu termostatu je možno, ve vhodném místě, vrtnout dírku cca 5 mm průměr, pod kterou bude vidět doutnavka, umístěná pod tou dírkou. Vzhledem k tomu, že termostat nemá zřejmě vysoké "krytí" (u něj neuvedeno, u čidla údajně IP20) neměl by být tímto problém s jeho porušením. Nebo do té dírky můžeš umístit, ze spodu, přímo klobouček LEDky ( průměr kloboučku je 3 mm, nebo 5 mm) a zapojit ji podle toho, jak jsem Ti uvedl v dřívější radě (diodka+odpor do serie s LED). Je zřetelnější než doutnavka. V současné době už doutnavky, k signalizaci, prakticky nepoužívám.:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny