Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem plynulé rozsvícení a zhasnutí LED žárovky

Stáhni si na stránce toho schodišťáku návod. Z toho vyplývá, že funkce je:
Start tlačítkem - začne náběh, zastaví se na nastaveném jasu - svítí po nastavenou dobu - po uplynutí doby začne zhasínat do vypnutí.
Pokud během doby ustáleného svitu přijde další startovací impuls, doba svitu se prodlouží o nový čas. Tedy pokud v chodbě bude více čidel, při pohybu osoby se budou postupně aktivovat a prodlužovat dobu. Pokud již nepřijde další impuls, doběhne doba a začne stmívání.
Jistým nedostatkem (není popsáno), by mohlo být, že například osoba sepne čidlo, systém se nastartuje, osoba třeba na chvíli zmizí ve dveřích a znovu se objeví v době, kdy již začalo stmívání. Pravděpodobně novým impulsem se systém znovu nastartuje. Pak by to bylo, že jas se začne snižovat a znovu zvyšovat. K tomu by mohlo dojít i při pohybu chodbou, při opuštění prostoru prvního čidla a ještě nezaregistrování druhým čidlem. Ale to bych ani nepovažoval za vadu, snadno lze odladit dostatečně dlouhým časem ustáleného svitu.
Doba sepnutí pohybového čidla 5s, není ničemu na závadu. Obvod je vybaven funkcí, která zabraňuje trvalému sepnutí tlačítka. Tedy jestli je tlačítko (čidlo) sepnuté jednu sekundu, nebo trvale, odčasování to neovlivní. Start proběhne jen náběžnou hranou sepnutí tlačítka.
Funkce stmívače tě jen trochu mate. Stmívač funguje jen proto, aby zabezpečil plynulý náběh a doběh. V době mezi náběhem a doběhem, tedy v době svícení, lze jas nastavit na vhodnou hodnotu. Ale tato hodnota se nastaví potenciometrem na přístroji a tlačítky se již nedá ovlivnit. Je to funkce navíc, kterou lze nevyužít a jas nastavit naplno.
V návodu je nějaká tabulka zatížitelnosti (moc jsem to nestudoval), a je tam i zmínka o LED, takže by to i na LED mělo fungovat. Ale jak jsem se výše zmiňoval, různé LED se můžou chovat různě, záleží asi jak je v nich řešen proudový zdroj (jen domněnka).
Tedy si myslím, že pro tvoje požadavky by tento regulátor měl vyhovovat. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny