Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem domaci "near infrared sauna"

Dobry den, chtel jsem se zeptat nejakeho elektrikare. Mam si ukutit neco takoveho http://www.youtube.com/watch?v=m4AIjrBW8MM tzn. takova infracervena terapie, kde bych si jeste pristavel s dreveneho ramu a izolacni folie viz http://www.youtube.com/watch?v=cWWzYliVIfw takovy domecek, takze by z toho byla perfektni sauna na par korun. Ale vubec se nevyznam v elektrice a tak si nejsem jisty co je potreba, abych nejak spojil 3 max 4 infrazarovky 250w. Predpokladam, ze asi nebude bezpecne je prsote jen zapojit do klasicke prodluzovacky? Zasuvky mame klasicke 220v v byte..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z hlediska el. spojení opravdu nejde o nic jiného než pár žárovek do prodlužovačky, pokud žárovky ně…
Kyncl 04.11.2018 17:54
Kyncl
Dik za reakci ano bude tam sucho. Mam v planu to udelat jako v odkazech, ktere jsem sem dal. Me slo…
yura 04.11.2018 19:01
yura
Ti nevim, ale prijde mi to fest poddimenzovany. Ty 250W zarovky znam - kdyz si clovek chce nahrat du… nový
bahno 05.11.2018 10:06
bahno
"Ti nevim" no prave.. Ja ale vim protoze presne takhle. Ctyri 250w infrazarovky pouzivaji vsichni a… nový
yura 05.11.2018 14:57
yura
1) infra neohriva zevnitr, ale ohriva kuzi, z niz se to muze sirit dal. Na ohrivani zevnitr by ani m… nový
bahno 05.11.2018 16:44
bahno
Tak neber to moje "ohriva zevnitr" doslova. Proste funguje jinak nez klasicka sauna, kde se ohriva t… nový
yura 05.11.2018 17:35
yura
Cus. Jenom jsem teda chtel napsat. Ze infrasauna funguje perfektne. 4x 250w infrazarovky. Drevenej r… poslední
yura 05.01.2019 08:23
yura

Dik za reakci ano bude tam sucho. Mam v planu to udelat jako v odkazech, ktere jsem sem dal. Me slo jen o to, ze to budou 3 nebo 4 250w zarovky a tak jsem si nebyl jisty, jestli to nebude vyhazovat pojistky nebo tak neco.. :-) Sranda jak na tom nekteri vydelavaji viz treba http://www.saunafix.com/ Pritom na tom nic neni si to udelat sam doma za ani ne desetinu jejich ceny.. 3 tyhle lampy http://www.chovatelske-potreby-cb.cz/osvetleni-vytapeni/2136-lampa-s-ochrannym-krytem.html a tyhle zarovky http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/infracervena-zarovka-interheat-p26158/?vid=1337&utm_source=Google%20n%C4%82%CB%87kupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=Infra%C3%84%C5%A4erven%C4%82%CB%87%20%C4%B9%C4%BE%C4%82%CB%87rovka%20Interheat%20250%20W&gclid=CJG_ifayydICFUUq0wodMLgH7g Cele to pripevnit do nejake drevene konstrukce, abych to mohl prenaset. No a domecek abych udrzel teplo ram z hranolku vyplneny tepelnou izolacni folii thermoflex http://www.praktis.cz/produkt/1161/tepelne-izolacni-folie-thermoflex-05-m-x-5-m?gclid=CjwKCAjwsfreBRB9EiwAikSUHfXTCuLtZmp0x0Z_DFybgTUVNfFg4UJph7NRwQjzJ8R8VNa0RpSpuRoC0wEQAvD_BwE a myslim, ze to bude topit mnohem lepe nez klasicka infrasauna s karbon zarici za 25 tisic + mnohem lepsi infrazareni.. Jinak tu prodluzovacku asi s tim proudovym chranicem? Rikam elektrice vubec nerozumim, Mame zasuvky na 220v a ty zarovky budou dohromady 750w. Tak snad nevyhorim.. :-x

Ti nevim, ale prijde mi to fest poddimenzovany. Ty 250W zarovky znam - kdyz si clovek chce nahrat dutiny, pac ma rymicku, funguje to docela dobre. Ale ze by mi 3-4 prohrali na uroven pekny sauny, o tom velmi vazne pochybuju. Deset a jeste se pod tim clovek bude muset otacet.

"Ti nevim" no prave.. Ja ale vim protoze presne takhle. Ctyri 250w infrazarovky pouzivaji vsichni a jak to funguje si taky muzes zjistit. Ifra neni ciste o teplote jako klasicka sauna, kde se ohriva vzduch kolem. Zatimco infra ohriva tebe zenvitr a ne okolni vzduch... Jinak si uvedom, ze ty 4 zarovky budou v 1,5x1m prostoru, kde bude drzet teplo tepelne izolacni folie. Tady mas vylozene ukazku jak se typek do pul hodiny spoti. Ma to presne tak jak to planuju ja 4 lampy a mala komurka z dreveneho ramu vyplneneho izolacni folii... Otacet se tam urcite otacet musis jestlize je nemas vsude kolem sebe. Protoze chces, aby to infra slo na vsechny casti tela, klouby, organy... Ja tam stejne nechci sedet vyvaleny jako brambora. Je to idealni skombinovat s dechovym cvicenim a na to musis sedet pekne vzprimene.. http://www.youtube.com/watch?v=1MZiyQ4eX6M Jinak samo ze infra neni jen o poceni. Ale to je zbytecne tu psat. Kdo ma zajem muze si o tom najit kvanta infromaci i plno studii jak a na co vsechno to funguje a ma pozitivni vliv.. Kazdopadne jsem se teda uklidnil, ze tech 1000w teda nebude problem, takze se do toho hned poustim a snad o vykendu jsem dam fotky a popisu jak to maká.. :-)

1) infra neohriva zevnitr, ale ohriva kuzi, z niz se to muze sirit dal. Na ohrivani zevnitr by ani mikrovlny nebyli to pravy a ten efekt si ani nechci predstavovat:x:
2) Jen se mi potvrdilo, ze infrasauna neni nic pro me. 30 minut a on se spotil... zustanu u klasiky.
3) Futr mi neni jasny, jak si v tyhle konfiguraci ohreje nohy.
4) Proti gustu zadnej disputat a klidne se pochlub, kuteni muze bejt hezky i kdyz to treba neni neco primo pro me.

Tak neber to moje "ohriva zevnitr" doslova. Proste funguje jinak nez klasicka sauna, kde se ohriva to prostredi kolem tebe. Jinak ja ty lampy budu met prichycene na desce jak vidis v odkazu na videu v mme prvnim postu. Takze si to muzes polozit klidne na zem a sedet v tureckem sedu. To mam ostatne taky v planu.. Bod 2 nechapu. :)) A ze ti vyhovuje klasicka je fajn. No kdyby vyhovovala me, tak do ni chodim a nevymyslim tohle.. :-) Me tam jde o x dalsich veci. Poceni a prohrati je urcite velky bonus, ale jinak me jde i o to svetlo samotne. Ktereho je pres zimu tezky nedostatek.. Kazdopadne tohle je lepsi varianta nez klasicka kupovana infrasauna za tech 20-30 tisic zbouchana v cine.. Ty lepsi sauny s full spektrum zarici uz jsou taky super, ale tam uz je cena kolem 100 000kc a vic. Coz je pro drtivou vetsinu lidi nedostupny. Kdezto klasicke lampy se zarovkama pro chov selat, kurat apod.. si muze dovolit kazdy. Jde o ten luxus se nahrat kdykoliv treba rano pred praci, po praci, pred spanim.. Clovek se muze nahrivat a "slunit" behem sledovani TV, sezeni u PC nebo se muze "zachumlat" do mensiho prostoru a vypotit se.. To je dulezity faktor, ze se to pouziva casto a ne jednou tydne zajet do wellness..

Cus. Jenom jsem teda chtel napsat. Ze infrasauna funguje perfektne. 4x 250w infrazarovky. Drevenej ram vyplnenej tepelne izolacni foli.. Do 10 minut se zacnu potit jako krava.. Mnohem lepsi pozitek nez klasicka sauna, kde jsou hodne vysoke teploty. Tady je 40 stupnu a krasne to ted v zime fakt prohreje telo. Vylezu ven a trva 15 minut nez se prestanu potit a ochladim se..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru