Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drevo na nabytek

Zdravim,

mam v planu si zkusit vyrobit nejaky dreveny nabytek do detskeho pokoje. Chtel bych se zeptat, jak je to s nakupem dreva - fosny, hranoly, prkna - pro nabytek. Asi nejvetsi obavy mam z toho abych nekoupil fosny, ktere budou vselijak zkroucene a zprohybane, tak jak jsem to videl napriklad u dreva prodavaneho v OBI, Hornbachu atp. Existuje nejaky e-shop, u ktereho bych o tohle nemusel mit obavy ? Nebo je to bezne a pri vyrobe se to nejak resi ? Diky!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Souhlas se všemi předcházejícími. Akorát, pokud si troufneš a máš trochu přiměřeně vybavenou dílničk… nový
George63 05.11.2018 09:42
George63
Ty vruty s plochou hlavou na inbus se nazývají konfirmáty. Je potřeba jim předvrtat díru dvěma vrták… nový
Prasak 05.11.2018 12:09
Prasak
Zdravim, dekuji za podnetne navrhy. Z praktickeho hlediska je lamino urcite cestou, ale ja bych si… poslední
josef678 07.11.2018 08:14
josef678

Souhlas se všemi předcházejícími.
Akorát, pokud si troufneš a máš trochu přiměřeně vybavenou dílničku, dá se vyrábět vše i doma. Já takhle dělal celou kuchyňku ( malá kuchyňská linka se skříňkami, v kuchyňském koutě), skříňky a "kancelářský" stůl na chatu a 8 nástěnných skříněk do pracovny ( ty ale z laťovky a nalakoval). Chce to jenom to lamino řezat jemným menším kotoučkem v maflíku (já na to používám starý Narex adaptér na vrtačku), ostrý a plechový bez tvrdokovu, zoubky cca 2 mm, malý "šraňk". Kotouček chce občas přibrousit, lamino jej dosti tupí. A případné oblouky šmidlilkou rovněž s jemným zubem. Chce to odzkoušet, ale jde to celkem dobře.
Rovné části velkých ploch řezat pomocí dlouhého pravítka (Al lišta-profil 2x4-5 cm) uchyceného na obou koncích stolařskými svěrkami. Na případné skolíkovávání existuje perfektní "fórrichtung" (měli ho nedávno v Lídlu). Jinak možno používat vruty, s plochou hlavou a na imbus klíč, do dřevotřísky a hlavičky maskovat záslepkami. Na šuplata dostaneš kolejničky (možno různé druhy a typy).
Hrany pak nažehlil nažehlovací páskou-fólií.
Ale to jsem odbočil trochu od Tvé otázky, ale třeba Ti to k něčemu bude.;-)

Zdravim,

dekuji za podnetne navrhy. Z praktickeho hlediska je lamino urcite cestou, ale ja bych si rad fakt zkusil neco vyrobit z masivu :) Beru to spis jako konicek, vyrobit si neco ze dreva, nez ze bych potreboval levne/ryhle dosahnout praktickeho vysledku :)

Necekal jsem ze bude takova potiz sehnat drevo vhodne pro dany ucel. Kazdopadne jakykoliv tip kde vzit hezke, vysusene drevo, ktere se nekrouti uvitam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru