Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zanesené vodovodní trubky

Trubky sa ucpú až na výtoku teplej vody vedúce z príslušného ohrevného agregátu. Studená voda zanesie trubky, ale asi po 150 rokoch.

Rozhoď najprv šroubenia na karme a prefúkni karmu reverzom (tlak vody, vzduch z kompesora). Následne vyčisti sítka a proces zopakuj. Niekedy sa stane, že jemný nano bordel metalických sedimentov ucpe regulačný ventil (piest) v karme. Takto sa dá vec rozchodiť, reverzom, vzduchom a následným výplachom vody oboma smermi.

--------------------------------------------------------------------------------
Trubky zarastené od vodného šutra ti henetie xindle nevyčistia. Škoda peňazí.

Jedine zhodiť na stene koncovú vodovodnú batériu, nasadiť na upravený závit PVC hadičku napríklad na stáčanie vína smerom do plastového kýbla a z druhého konca nejakým záhradným tlakovým postrekovačom natlačiť do zaneseného teplovodného potrubia kyselinu soľnú /chlorovodíkovú/, koncentrácia z drogérie tuším 38%. Ak začne a hadičky vytekať kyselina, treba zablentovať oba konce a nechať pôsobiť kyselinu aspoň 48 hodín v potrubí. Potom vypláchnuť vodou rozpustený bordel. Proces je dobré zopakovať 2x.

Ešte nikto ništ lepšie na svete nevymyslel. Ak sa aj mierne naruší kyselinou napríklad vnútri trubky pozink, nevadí, 1/2" železo trubky vydrží, ale máš na 30-rokov pokoj s plným prietokom.

Osobne mám tridsať rokov tento bazmeg, http://www.bugarsro.sk/ezv-15-d-elektricky-zmakcovac-vody

Minulý rok som menil na výstupe dva 150l el. zásobníky (ako pomoc) k okamžitému odberu teplej vody z Junkers plynového kotla, pričom trubky a fitingy boli vnútri absolútne čisté, inštaletér sa nestačil čudiť čistote v priereze bez sedimentov. Pritom sú údajne v takom katastrofálnom stave niektoré potrubia, že do vnútra 1/2" trubky nevsunie tenký skrutkovač už po 20 rokoch nepretržitého užívania tých ľudí, ktorí majú zásobu vody pre chalupu z kopanej studne, ako mám aj ja na chalupe.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny