Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak ovlivní příjem na přijímač dálkového ovládání 433 Mhz jeho umístění do plechového rozvaděče?

Nemáte někdo zkušenost, případně odborné vysvětlení, zda a jak (do jaké míry) by byl ovlivněn příjem signálu DO z vysílače do přijímače DO, pracujícího na frekvenci 433 MHz, pokud by byl přijímač umístěn v plechové skříni?
Úvahou bych řekl, že by to neměl být problém. Anténa TV a příjem DVB-T (podobné frekvence) pod plechovou střechou, funguje OK.;-)
Dík za reakce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Docela mě překvapil elektroměr - nový model s GPS modulem. Mám plechovou skříň, volná je jen jedna s… nový
Jan Fiala 05.11.2018 07:41
Jan Fiala
Pracovní frekvence GPS je sice poněkud výš (1,5-1,6 GHz), ale taky mi to není jasný. A mám dojem, že… nový
George63 05.11.2018 08:31
George63
Opravdu GPS? K čemu by mu byla? Není to náhodou GSM? nový
jirka44 05.11.2018 10:08
jirka44
Máš pravdu, GSM. A vím, že je frekvence vyšší - podle čísla to bylo na původním pásmu analogového. A… nový
Jan Fiala 05.11.2018 11:09
Jan Fiala
Bohužel to fungovat nebude nebo velmi, velmi špatně. Jak jsem se již zmiňoval u tvého dotazu ohledně… nový
tozi48 05.11.2018 20:54
tozi48
Asi to tak bude. Jedná se mi totiž, zda ten přijímač DO, pro ovládání výtahové plošiny (viz odpověď… poslední
George63 05.11.2018 21:57
George63

Pracovní frekvence GPS je sice poněkud výš (1,5-1,6 GHz), ale taky mi to není jasný. A mám dojem, že ty elektroměry montují rozvodňáci běžně i do starších domovních rozvaděčů, které byly některé i celokovové uzavřené bedny.:-p Tak nevím.
Argumenty ostatních jsou sice dosti přesvědčivé, ale protože mám pochybnosti, proto se ptám. Ony ty vysoké frekvence se přece jenom "chovají" možná trochu jinak, i když by bylo logické, že plechová bedna, případně ještě uzemněná, by měla vše odstínit.:-/ Zřejmě to budu muset vyzkoušet. Pak dám vědět.:))

Bohužel to fungovat nebude nebo velmi, velmi špatně. Jak jsem se již zmiňoval u tvého dotazu ohledně fungování tvé brány, mám podobné ovládání na stejné frekvenci. Klíčenka (vysílač) visí u dveří na terasu na kterých jsou Al žaluzie. Už tato přítomnost kovu dost často způsobí nefunkčnost ovládání. Stačí ale vzít klíčenku do ruky a dát 0,5m od žaluzie a je vše OK. Toto ale neřeším protože s tím ovládám jenom světla.

Asi to tak bude. Jedná se mi totiž, zda ten přijímač DO, pro ovládání výtahové plošiny (viz odpověď na Tvou reakci na můj předchozí dotaz-DO brány), umístit do celoplechového rozvaděče s pohonnou jednotkou (což by bylo blíže), nebo do plastového rozvaděče s elektronikou (za zdí a dále). Možné je obojí. A asi bude lepší a jistější jej umístit do toho plastového rozvaděče. Ta větší vzdálenost a zeď bude zřejmě menším problémem, než ta celoplechová bedna.:-p

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru