Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pračka neukončila cyklus a dál nepere

K tomu, co uvádíte, mohlo by jít opravdu o závadu ve vypouštění. Zjistěte, zda v pračce zůstala voda. V tom případě řešte dle uvedených bodů návodu. Případně pak může jít o poruchu čerpadla (vrčí/bzučí- nebo ne?). Nebo pak i té elektroniky- ovládacího modulu, ve vztahu k vypouštění.
Ale mnohdy jde opravdu o "banální" závadu.
Sežeňte jiného opraváře. Že je pračka "totálně v háji" dokáže říct každý blbec. A pokud to prohlásí opravář, vyhoďte jej. To není opravář to je ultra bl... Opravář musí konkrétně diagnostikovat závadu a říct, co bude oprava stát. I vadný modul se dá, pokud je opravář opravdu šikovný a vy máte štěstí, mnohdy opravit. Ale většinou jej spíše celý vymění. Je to pro něj jednodušší. Jejich cena se pohybuje okolo 2000,- Kč. A měnič žádná pračka neobsahuje. Maximálně regulaci otáček.
A co se týká přetěžování pračky a častého praní, opět kecá. Současné pračky jsou dimenzovány a konstruovány dostatečně, aby zvládly i častý a náročný provoz. A pokud by šlo o jakékoliv přetěžování, došlo by spíše k mechanickým závadám, ale ne k závadám automatiky a řízení.
K tomu docházelo dříve, pokud byly pračky řízeny "karuselovými" (kontaktními) programátory.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny