Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Z kabelu HDMI vývod Audio analog.

Potřeboval bych z kabelu HDMI vytvořit vývod na stereo-audio analogový vývod k připojení do zesilovače.Je to proveditelné a funkční? Z nového DVD přehrávače je instalován jen HDMI výstup.Mám sice ještě původní DVD přehrávač analogový ale protože jsem si koupil novou televizi tak mně ten starý DVD přehrávač na ní nefungoval.Teď tedy musím CD přehrávat přes televizi,což se mi moc nešikuje, a nebo používat starý DVD přehrávač.Může mi někdo poradit jak to provézt,nebo jestli to vůbec nějak-tak jde?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Potrebuješ HDMI extractor, skusenost s tym ale nemam.
poihu 27.10.2018 13:07
poihu
A najdes ho aj na aliexpresse napr. tu alebo iny typ tu. nový
poihu 28.10.2018 00:07
poihu
Myslím, že opravdu nejlepší řešení by bylo to co píše poihu. Protože, pokud chceš přehrávač používat… nový
Zerozero 27.10.2018 23:47
Zerozero
S tímto zkušenosti nemám, ale s převodníkem HDMI na analog mám jen ty nejlepší (provozuju dva a obra… poslední
ab 29.10.2018 17:00
ab

Myslím, že opravdu nejlepší řešení by bylo to co píše poihu. Protože, pokud chceš přehrávač používat na DVD přes televizi a také CD přes zesilovač, tak při nějakém jiném řešení bys musel možná přestrkovat kabel HDMI z televize do nějakého převodníku a naopak.
Navrhovaný přístroj disponuje vstupem HDMI ale také výstupem HDMI, plus audio analog, plus audio optical.
Zapojení by bylo HDMI kabel do přístroje, dále HDMI do televize a samostatně audio. Propojení natrvalo.
Cena se mi zdá přijatelná. :puff:

S tímto zkušenosti nemám, ale s převodníkem HDMI na analog mám jen ty nejlepší (provozuju dva a obraz (a zvuk pochopitelně) z nich je výborný). Vím že se dělá i průchozí převodník jenom na audio, bývá ve stejné kategorii.
Bývalo také zvykem vybavovat DVD a bluray (a vše ostatní včetně nejlevnějších settopboxů) digitálním výstupem zvuku S/P DIF buď optickým nebo metalickým (obvykle oranžový cinch), nebo se šetří už i na tom. Optický býval obvykle u dražších přístrojů, metalický u levnějších (nejdražší měly oboje). Dalo by se to využít, ale opět redukce (nazývaji je někdy D/A převodníky) na to jsou patřičně drahé. Tyto výstupy byly přesně k tomu určené (propojení s hifi sestavou).
HDMI analogový signál neobsahuje, takže se to musí právě přes převodník, ten video stojí kolem tisícovky, audio by mohl být levnější. Jo a dobrá poznámka s těmi převodníky HDMI na VGA + audio, ty se dají (na aukru apod.) sehnat i pod 300, jenom je otázka, jestli pak nebude potřeba rozbočovač (aby mohl obraz jít dál do televize) což by zase znamenalo další peníze (jediný rozbočovač hdmi mě stál v mironetu kolem 400 ale to byla nějaká výjimka, od té doby a je to už možná 10 let jsem takto levný nepotkal, ale je pravda, že po tom nějak systematicky nepátrám).
A ještě jedna taková praktická poznámka, stalo se nám u nového videorekordéru, že napájení, které na HDMI někdy (spíš většinou) je, tak tady nestačilo na spotřebu toho převodníku, nikdy předtím jsem ho extra napájet nemusel.

Jen tak namátkou koukám https://www.suntech.cz/produkt/313984-hdmi-audio-extractor-hdmi-hdmi-audio/ nebo https://www.suntech.cz/produkt/372084-premiumcord-hdmi-4k-repeater-extender-s-oddelenim-audia-stereo-jack-toslink-rca/ to je dražší než ten převodník ( https://www.suntech.cz/produkt/350485-premiumcord-prevodnik-z-hdmi-na-kompozitni-signal-a-stereo-zvuk/ ).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru