Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Z kabelu HDMI vývod Audio analog.

S tímto zkušenosti nemám, ale s převodníkem HDMI na analog mám jen ty nejlepší (provozuju dva a obraz (a zvuk pochopitelně) z nich je výborný). Vím že se dělá i průchozí převodník jenom na audio, bývá ve stejné kategorii.
Bývalo také zvykem vybavovat DVD a bluray (a vše ostatní včetně nejlevnějších settopboxů) digitálním výstupem zvuku S/P DIF buď optickým nebo metalickým (obvykle oranžový cinch), nebo se šetří už i na tom. Optický býval obvykle u dražších přístrojů, metalický u levnějších (nejdražší měly oboje). Dalo by se to využít, ale opět redukce (nazývaji je někdy D/A převodníky) na to jsou patřičně drahé. Tyto výstupy byly přesně k tomu určené (propojení s hifi sestavou).
HDMI analogový signál neobsahuje, takže se to musí právě přes převodník, ten video stojí kolem tisícovky, audio by mohl být levnější. Jo a dobrá poznámka s těmi převodníky HDMI na VGA + audio, ty se dají (na aukru apod.) sehnat i pod 300, jenom je otázka, jestli pak nebude potřeba rozbočovač (aby mohl obraz jít dál do televize) což by zase znamenalo další peníze (jediný rozbočovač hdmi mě stál v mironetu kolem 400 ale to byla nějaká výjimka, od té doby a je to už možná 10 let jsem takto levný nepotkal, ale je pravda, že po tom nějak systematicky nepátrám).
A ještě jedna taková praktická poznámka, stalo se nám u nového videorekordéru, že napájení, které na HDMI někdy (spíš většinou) je, tak tady nestačilo na spotřebu toho převodníku, nikdy předtím jsem ho extra napájet nemusel.

Jen tak namátkou koukám https://www.suntech.cz/produkt/313984-hdmi-audio-extractor-hdmi-hdmi-audio/ nebo https://www.suntech.cz/produkt/372084-premiumcord-hdmi-4k-repeater-extender-s-oddelenim-audia-stereo-jack-toslink-rca/ to je dražší než ten převodník ( https://www.suntech.cz/produkt/350485-premiumcord-prevodnik-z-hdmi-na-kompozitni-signal-a-stereo-zvuk/ ).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny