Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vadaska

Pro zajímavost: Včera jsem koupil v Tescu šroubovák - zkoušečku, za asi 45kč. Při čtení na obalu mi to připomělo některé údaje co tvrdí třeba nějací léčitelé o svých produktech, něco jako že vyléčí bradavice, zápal plic, hemeroidy, horečku omladnic a rakovinu :)).
Čtu z obalu. Elektronická zkoušečka. Zjištění střídavého napětí, detekce mikrovlnného záření, kontrola ochranného vodiče, detekce elektromagnetického pole, nalezení přerušeného vedení, kontrola domácích spotřebičů, zjištění polarity, kontrola pojistek.

Tak když jsem si představil, že na měření všech těchto veličin, je normálně potřeba zařízení za mnoho tisíc, tak jsem to okamžitě koupil, protože vynález tohoto přístroje je něco tak převratného, jako lék na AIDS.

Dále uvnitř vložený návod. Napětí 70 - 600V AC bezkontaktně. Napětí DC do 250V. Polarita 1,5 - 36V DC.
Kontinuita vodičů 0 - 50 Mohm. Mikrovlnné záření nad 5mW/cm2.

Dále je popis použití pro uvedené věci, plus např: zkoušení žárovek, cívek a rezistorů, diod, kondenzátorů, tranzistory NPN a PNP.

Po zběžném prohlédnutí, to vypadá jako běžná fázovka s průhledným držadlem, ale místo doutnavky je tam červená LED, dvě knoflíkové baterie, předřadný odpor a "něco" do čeho není vidět. Vyměnit baterie lze, ale dost obtížně jdou vyndat. Další prozkoumání bez destrukce není možné.
Zatím jsem neměl čas to více prozkoumat, jen napětí po přiblížení k vodiči to indikovalo, při dotyku rukou čepičky a hrotu, to svítilo, tedy indikovalo moji vodivost. Tedy asi na nějaké použití to fungovat nějak bude. Ovšem třeba tvrzení "kontrola ochranného vodiče", mi připadá hodně přitažená z vlasy, zejména proto že udaný rozsah zkoušení celistvosti vodiče je 0 - 50Mohm. Tedy pokud bude mít ochranný vodič třeba 40Mohm, tak je to v pořádku, dioda svítí.
No není to zázrak moderní technologie? ::):-D
Uvedený výrobce EMOS sro. Vyprodukováno China. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny