Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kam se ztrácí voda z kotle

Dobrý den,mám 10let starý kondenzační kotel Vaillant.Vše bylo bez problémů,ale teď musím cca po měsíci dopouštět vodu do kotle.Dopouštím na 1.5 bar. Za měsíc klesne na 0.5 bar.Pojistný ventil je ok.Neukápne ani kapka.Expanzní nádoba také bude v pořádku,když kotel topí,tlak v kotli nestoupá a z pojištováku nic neteče.Pak jsem se dočetl,že může být prasklý výměník a že voda z kotle teče do TUV,ale to je blbost,ne?Vždyť tlak ve výměníku je větší,než tlak vody v kotly.To by se spíš tlačila TUV do kotle (radiátorů)Nebo se pletu?Už mě napadá jen možnost,že mi teče (kape)někde ve zdi rozvod k radiátorům.Nebo je ještě jiná možnost?
Díky za případné info Petr

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dá se do okruhu nalít směs a nechat běhat čerpadlem ta směs pokud prasklina není velká na vzduchu ex…
zdenekhadrava 26.10.2018 10:18
zdenekhadrava
Do boileru to nemůže unikata,ale vymenik v kotli,l muze mit mikro trhlinu,voda unika pouze za tepla…
Kenav 26.10.2018 13:05
Kenav
a když e netopí, tak se tam voda hromadí....??? poslední
milan.cukrar 29.10.2018 06:18
milan.cukrar
Vadná expanzka. Ak sa voda ohreje, musí stúpnuť mierne tlak v sústave, je to fyzikálny zákon, ktorý… nový
Nuda 26.10.2018 15:42
Nuda

Dá se do okruhu nalít směs a nechat běhat čerpadlem ta směs pokud prasklina není velká na vzduchu expanduje a prasklinku nebo únik by měla utěsnit. Ale pokud uchází voda do bojleru tak se to neutěsní zkusil bych odstavit bojler ventilem na + i na - a podle toho se zařídit ta směs stojí něco okolo 800-1200 Kč a záleží na objemu systému.

Do boileru to nemůže unikata,ale vymenik v kotli,l muze mit mikro trhlinu,voda unika pouze za tepla a staci se odparovat a proto neni videt.Kdyz unika voda z boileru do kotle naroste v soustavě tlak,apokud ma vodovod 6bar tak to provede tlakovou zkoušku celý soustavy,čili pruser.gm.Kotel ma plechovy nebo litinovy vymenik?ogg

Vadná expanzka.

Ak sa voda ohreje, musí stúpnuť mierne tlak v sústave, je to fyzikálny zákon, ktorý vymysleli CCCP vedci pri svojej odbornej práci maladcóv len tak okrajovo.

Expanzku máš rozdelenú membránou? Ak áno, je blana za tie roky spuchrelá, deravá jak rešeto.

Ak by bol vadný dopúšťák vo Vaillante, potom by ti rástol tlak smerom z napúšťacej sústavy pitnej, úžitkovej vody do sústavy kúrenia.

Naopak, tj. reverz smerom z nižšieho tlaku do vyššieho v prepojenej sústave nie je možný ani kapilárnou eleváciou skrze-va nano mikrotrhliny, či bunkovou biomembránou (tie mám rád pri výrobe z chutného mošou a kvasu na lahodný vínny mok), či difúznym strhávaním kvapaliny prudkým tokom.

však dotlač sústavu povedzme na 4bar a čakaj trpezlivo usadený pri meráku pri odpojenom kotli a obežného čerpadla. Tlak 4bar by mali vydržať radiátory aj doskové s hliníkovými rebrami, aby sa nenaduli, ako zduté kozy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru