Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čerpadlo do vrtu

Ahoj lidi, chci se optat, jestli někdo máte zkušenost s ponorným čerpadlem Werter deep. Prodejce tvrdí, že je to sice Čína, ale že si hlídají kvalitu. Tak nevím, docela mně láká cena. Je to na chatu, běží tak třikrát týdně, celková doba cca ,3 hod/týden. A ještě jeden dotaz - potřebuji k němu delší přívod, říkají, že kabel běžně naspojkují, opatří smršťovacím návlekem. Ten by byl stále pod vodou. Je to bezpečné? Nebo poradíte nějaké jiné? Potřebuji výtlak cca 65-70 metrů. Předem děkuji za odpovědi. S.

Předmět Autor Datum
Hoďte sem odkaz na ono čerpadlo. Jak hluboký máte vrt?
iconek 25.10.2018 22:08
iconek
Je to na stránkách cerpadlabezstarosi.cz, hodně dole, Werter Deep 3-2,5-20 . Vrt je hluboký 30m, vod… nový
Trilobit 29.10.2018 14:17
Trilobit
takto nadpajane asi nebude splnat žiadne normy, osobne by som to neriskoval.
jimbim 26.10.2018 21:38
jimbim
Ale jo, normu to splnuje, je tam 2x smrstujici buzirka s lepidlem, vlastne se na to kouka jako na ne… nový
bahno 27.10.2018 11:00
bahno
Nevim co resis,jak dlouhy kabel si porucis takovy ti dodaj,nejdelsi 40m.Od delky kabelu se odviji ce… nový
Kenav 27.10.2018 23:27
Kenav
Zkušenost konkrétně s tímto čerpadlem nemám, ale "šel bych do toho".;-) Výtlak i hloubka ponoru vyho… poslední
George63 29.10.2018 17:08
George63

Ale jo, normu to splnuje, je tam 2x smrstujici buzirka s lepidlem, vlastne se na to kouka jako na neprerusenej kabel. Ale dobrej pocit bych z toho taky nemel.
Pokud je to slusny cerpadlo a slusnej servis, musi umet to rozebrat, dat jinej kabel a pretesnit.
Tak jako tak, cerpadlo v kazdym pripade za chranicem.

Zkušenost konkrétně s tímto čerpadlem nemám, ale "šel bych do toho".;-) Výtlak i hloubka ponoru vyhovuje. A já osobně, s "Číňanama" problém nemám, zatím, co jsem koupil, i přímo od nich, vše zatím fungovalo a funguje.
A co se týče toho kabelu, žádnej problém. Provést spojení na nový kabel, vhodného průřezu vodičů a průměru pláště (shodného, pokud možno, s původním u čerpadla) spájením žil cínovou pájkou v délce 1 cm a izolaci jednotlivých spojů vhodnou smršťovačkou, s přesahem cca 2 cm na každou stranu. Spoje provést mimo sebe (za sebou) s odstupem opět cca 2 cm). Před provedením spojů navléct na jednotlivé žíly smršťovačky a na kabel tři smršťovačky (ať nežeru:-D), s takovým nejmenším průměrem, aby pak šly (po nahřátí předchozí) nasunout postupně přes sebe a délky takové, že další bude vždy o cca 6 cm delší než předcházející a na konci bude přesahovat předcházející o 3 cm. Pokud zvolíš vhodnou, mohl by být i pouze jeden průměr.
Pod první můžeš provést "zaplpání" spojů a podmáznutí silikonem, nebo mamutem. U dalších už zbytečné.
Smršťovačky dobře nahřát, doporučuji teplovzdušnou pistoli. Plamenem-plynem to jde taky, ale neznalý to může "přepálit".
A co se týče bezpečnosti, neměj obavy. Předpokládám, že čerpadlo bude na laně a vývod od čerpadla bude v plastu (ohebné trubky, případně hadice) a pokud by opravdu došlo k porušení izolace vůči vodě ve vrtu, pokud budeš mít dobrý jistič na přívodu (podle výkonu čerpadla, ale měl by stačit 10A), pak v případě zkratu, nebo průchodu proudu do vody ve vrtu, jistič odpojí bezpečně přívod a případné napětí půjde, v tomto okamžiku, pouze do vody ve vrtu a nikoho nemůže ohrozit. ;-)
Na přívodu bych ale osadil určitě tu skříňku, která by měla být součástí dodávky a která ochrání čerpadlo proti přetížení.
No a pokud by jsi to chtěl mít "sichr" bezpečné, pak instalovat na přívod chránič 30 mA, ale pak by to bylo o cca 1000,- Kč dražší.:-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru