Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čerpadlo do vrtu

Zkušenost konkrétně s tímto čerpadlem nemám, ale "šel bych do toho".;-) Výtlak i hloubka ponoru vyhovuje. A já osobně, s "Číňanama" problém nemám, zatím, co jsem koupil, i přímo od nich, vše zatím fungovalo a funguje.
A co se týče toho kabelu, žádnej problém. Provést spojení na nový kabel, vhodného průřezu vodičů a průměru pláště (shodného, pokud možno, s původním u čerpadla) spájením žil cínovou pájkou v délce 1 cm a izolaci jednotlivých spojů vhodnou smršťovačkou, s přesahem cca 2 cm na každou stranu. Spoje provést mimo sebe (za sebou) s odstupem opět cca 2 cm). Před provedením spojů navléct na jednotlivé žíly smršťovačky a na kabel tři smršťovačky (ať nežeru:-D), s takovým nejmenším průměrem, aby pak šly (po nahřátí předchozí) nasunout postupně přes sebe a délky takové, že další bude vždy o cca 6 cm delší než předcházející a na konci bude přesahovat předcházející o 3 cm. Pokud zvolíš vhodnou, mohl by být i pouze jeden průměr.
Pod první můžeš provést "zaplpání" spojů a podmáznutí silikonem, nebo mamutem. U dalších už zbytečné.
Smršťovačky dobře nahřát, doporučuji teplovzdušnou pistoli. Plamenem-plynem to jde taky, ale neznalý to může "přepálit".
A co se týče bezpečnosti, neměj obavy. Předpokládám, že čerpadlo bude na laně a vývod od čerpadla bude v plastu (ohebné trubky, případně hadice) a pokud by opravdu došlo k porušení izolace vůči vodě ve vrtu, pokud budeš mít dobrý jistič na přívodu (podle výkonu čerpadla, ale měl by stačit 10A), pak v případě zkratu, nebo průchodu proudu do vody ve vrtu, jistič odpojí bezpečně přívod a případné napětí půjde, v tomto okamžiku, pouze do vody ve vrtu a nikoho nemůže ohrozit. ;-)
Na přívodu bych ale osadil určitě tu skříňku, která by měla být součástí dodávky a která ochrání čerpadlo proti přetížení.
No a pokud by jsi to chtěl mít "sichr" bezpečné, pak instalovat na přívod chránič 30 mA, ale pak by to bylo o cca 1000,- Kč dražší.:-/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny