Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstavení el. bojleru z provozu

Ahoj,

máme doma el. bojler Tatramat (trubky zespodu). Přešli jsme na topení tuhými paliva a ohřev vody tedy teď probíhá v jiném bojleru.

El. bojler je tedy teď vypnut a přívod a odvod vody uzavřen. Je dobrý nápad vypustit z el. bojleru Tatramat tu vodu, co se nebude půlroku ohřívát? Nebo je jedno, jestli tam ta voda bude půl roku zbytečně. Jde mi o to, jestli když tu vodu vypustím, tak tím prodloužím životnost toho el. bojleru. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Půl roku je relativně krátká doba, asi bych to nijak neřešil. Samozřejmě, pokud byl bojler již dlouh… nový
Zerozero 22.10.2018 12:19
Zerozero
Ano,také bych nechal "naplněno". Tak jak se nevypouští po sezóně radiátory. Prázdné právě korodují. poslední
forestek 22.10.2018 15:10
forestek

Půl roku je relativně krátká doba, asi bych to nijak neřešil. Samozřejmě, pokud byl bojler již dlouho v provozu, bylo by vhodné tuto dobu využít na údržbu, tedy otevřít a zbavit kamence. Nechat vyschnout a pak smontovat.
Pokud to ale není potřeba, nechal bych bojler jak je, s vodou. Že by nějak korodoval, není pravda. I kdyby korodovat chtěl, vyčerpá se z vody kyslík a tím, že se voda nebude obměňovat, koroze se zastaví. Po uvedení do provozu bude pravděpodobně voda zapáchat, ale stačí odtočit a ohřát. Před odstavením z provozu je dobré ohřát bojler na asi 80st a vodu již neodebírat. Voda se tím steriluje a sníží možnost kazení a zápachu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru