Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kompresor kovopodnik NYMBURK - KS 20p

Návod nevím, ale zjistil bych, jestli náhodou příruby na tl. nádobě, kam vedou ty hadice, neobsahují nějaké zpětné ventily. Pokud ne, tak to vypadá, že zpětný tok vzduchu drží jen výtlačné ventily v kompresoru, eventuelně ještě mohou být nějaké zpětné ventily v hlavě, ale asi ne. Usuzuji jen z obrázku, jinak to neznám.
Řekl bych že je kompresor už dost oběhaný, tedy že netěsní ventily, ani dobře píst. Potom vzduch jde zpět přes vadný výtlačný ventil, částečně přes netěsný píst do klikové skříně a částečně přes vadný sací ventil do filtru.
Může to dělat jeden válec, nebo druhý, nebo oba.
Asi bych odšrouboval hlavy válců a zjistil, kde je chyba. Ventily, záleží na provedení, by mohly jít opravit, třeba vyčištěním, nebo zabroušením. Po dlouhé nečinnosti by mohly být i orezlé a podobně. Asi bych i vyndal písty a podíval se jak vypadají kroužky. Ale mírná netěsnost pokud by to nebylo až takové, že by kompresor nedal tlak, by se dala tolerovat. Asi by šlo po opravě ventilů zkusmo přidělat hlavu a zkusit to, bez demontáže pístů. Pokud by kompresor dával tlak, tak bych písty nedemontoval.
Jestli se na to dají sehnat díly nevím, ale zkusil bych to nejdřív opravit bez nich. Netěsnost ventilů může způsobit i jen usazená nečistota.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny