Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaké je min. napětí automobilové baterie

Máš pravdu, že si měnič automaticky hlídá napětí, mě to ale nevyhovuje ze dvou důvodů.
1. nevím proč mi můj měnič vypíná až při 9,6V, což si myslím by se baterii moc nelíbilo a nikde jsem nenašel nějaký nastavovací element kde to zvednout.
2. i kdyby vypínal při těch 10,5V, tak by mohl nastat další problém a to tak, že kdyby se to náhodou stalo, že by se baterie vybila na těch 10,5V, tak mi měnič vypne a zachráni baterii, ale problém bude, jak budu mít naloženo a uslyším v radiátorech divné zvuky (prostě že voda se vaří - necirkuluje), tak já můžu přijít ke kotli, přepnout svůj hlídač baterie a spustit měnič bez hlídání a chladit kotel třeba do těch 9,6V, kdy už mi vypne měnič a už ho nenastartuji. Pomůže mi to dost zchladit kotel (alespoň si myslím).

Co se týče měniče, máš pravdu, všechny indukční stroje pouze modifikovanou sinusoidou trpí už z principu, že se tam netvoří klasické magnetické točivé pole (chtějí čistý sínus). Měnič jsem ale doma už měl, zkoušel to na čerpadle a čerpadlo jede, ale klape. Na různých forech jsem se dozvěděl, že hodně lidí to používá a že zatím jim neshořelo. Samozřejmě na trvalý provoz to není. Do budoucna si třeba koupím měnič s pravým sinusem, ale i tak budu používat tu svou UPS už z důvodu, který jsem popsal v bodě 2 (abych měl možnost po indikování nízkého stavu baterie ještě chvíli čerpadlo provozovat v nouzovém režimu do schlazení kotle

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny