Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaké je min. napětí automobilové baterie

V prípade nákupu Inteligentnej nabíjačky s udržiavacím, samovybíjacím napätím na kontaktoch baterky, prípadne nabíjačky, ktorá sa úplne vypne po dobití, nemusíš mať obavy o PB baterku, že klesne pod hraničný limit 10V (10V je medzná hranica dlhodobého podbitia v prípade, ak nie sú poškodené alebo zasulfatované články).

Takáto chytrá nabíjačka môže byť nonstop pripojená k baterke pod napájaním, nehrozí nikdy prebitie, varenie kyseliny, odparenie destilky z článkov, deformácia článkov apod.

Tieto inteligentné nabíjačky riadené mikroprocesorom sú drahé, nad 65€ za kus. Prípadne nabíjačky vybavené desulfatizačným obvodom v podobe riadeného, pulzného vybíjania, dosahujú sumu nad 100€.

Ich nevýhoda je, že sú tak mazané, až sú zblbnuté, nenaskočia, hlásia vadnú baterku akonáhle začuchajú vymlátenie baterky pod 10,5V. Pritom PB je ešte stále v naprostom poriadku a kondícii ak sa oživí a baterka ihneď dobije.

-------------------------------------------------------------------------------
Len si neobjasnil, ako budeš a máš v úmysle riešiť vec v prípade náhleho výpadku siete 230V/50Hz obvodom, ktorý ti automaticky zopne/vypne menič napájania z AC 12V na DC 230V/50Hz, určený pre obehové čerpadlo (Grundfos 230V/50Hz) v sústave kúrenia.

Či budeš vec riešiť manuálne, sedieť pri kotli a šťukať prepínačom na kábloch vedúcich od meniča v prípade výpadku siete 230V?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny