Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Postel svepomoci

Zdravim. Mam v planu vytvorit jednoduchou vlastni postel jako docasne reseni - ja sam vazim 150kg a postel musi zvladnout unest i lepsi polovicku :)

Kazdopadne muj "naivni" zamer je postel slozit z rezanych hranolu 8x8cm. V podstate mam v planu vyrobit 9 podper o delce 40cm. Vzdy pres tri podpery (dve na kraji, jedna uprostred) prelozit vodorovne hranol 180cm cimz bych mel ziskat tri zakladni dily postele a pres ne potom kolmo hodit tri 200cm dlouhe hranoly (dva na kraj jeden doprostred) ktere povedou nad temi vzperami. Na to uz pak jenom nabouchat fosny :)

Moje otazka se tyka spojovani podper s temi vodorovne polozenymi hranoly. Mam v planu to spojit uhelnikama. Uhelnik nebude slouzit jako nosny prvek, jen jako spoj. A moje otazka se tyka, jak ty uhelniky k tem podperam a tramkum prichytit. Libilo by se mi aby se cela konstrukce dala rozlozit, ktakze me napdalo ty podpery provrtat skrz a uhelniky k otmu pripojit sroubama. Je toto mozne ? neni v tomto konstrukcnim navrhu nejaka bota ktera postel posle k zemi pri prvnim dosednuti ? Diky!

Řešení:

OK, ale ty úhelníky by to do stran neudržely. Buďto úhlopříčně křížem "něčím" zavětrovat, ale pokud by jsi to provedl tak, že by jsi dal, u vrchu podpěr, ta širší prkna (nemusí to být přímo fošny) a ta našrouboval v rozích a ještě i uprostřed na ty podpěry vruty cca 8 mm síly, zapuštěná hlava a délky cca 60-70 mm, tak si myslím, že by to bylo jednoduché, pevné a snadno demontovatelné.

Řešil bych to jinak bez úhelníků, ale boční fošnou - šíře cca 150mm. Středový díl dvě boční fošny.
Všechny spoje šroubované plus lepené včetně horní a boční fošny.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dekuji vsem za tipy a odpovedi. Nakonec to zkusim s tema bocnicema :) Jeste jednou diky! poslední
radek3456 18.10.2018 00:43
radek3456

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru