Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podlaha podkroví

Není důvod je dávat křižmo. Křižmo případně pouze OSB desky. Polštáře uložit do škváry souběžně s I profily, horní plocha pouze těsně nad jejich horní plochou (a pokud jsou rovně, možno i v jejich výšce a budou rovněž podepírat OSB) v rozteči vhodné k dostatečnému podepření a vždy u kraje OSB desky. Podlaha by pak byla pouze vyšší o sílu OSB nad I profily. Ale to už si tazatel musí zkorigovat dle svých podmínek.
V "historických" dobách se podlahy takto dělaly běžně. I v přízemí - jílovitá hlína, škvára, do ní polštáře cca 60-70 cm od sebe, z dvoustranně oříznuté silné kulatiny a na ně coulová prkna. A ani žádný problém s vlhkostí!
Máme to takhle, na našem RD, z roku 1924.
Pouze jsem na stará a mírně nerovná prkna položil, před 50-ti lety, dřevotřísku. OSB desky tehdy nebyly. A pak v obýváku a ložnicích koberce, v kuchyni PVC.
Po povodních v r. 97, kdy podlahy vlivem podmočení terénu poklesly o cca 2-3 cm, jsem pouze sejmul dřevotřísku a prkna, polštáře dorovnal a podsypal opět škvárou a prkna a dřevotřísku vrátil zpět.
U novějších, případně renovovaných RD, kde měli podlahy přízemí pouze z nearmovaného betonu a nepodsklepené, jim popraskaly a museli je rozbít a dělat nové.
U mne oprava podstatně jednodušší a s podstatně menšími náklady.:-p
Na patrech se dělalo totéž, pouze škvára na prkenný záklop pokrytý asf.lepenkou a do ní opět polštáře a na ně prkna.
Jednoduché, levné, poměrně dobrá i tepelná izolace a slouží to takto dodnes (u mne už tedy 90 let!).
No a před cca 5- ti lety, dcera, někde, na tu dřevotřísku i plovoučku (vzhledem k pohybu většího počtu koček a psů :-().
Staří "stavebníci" nebyli hloupí.;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny