Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrické vytápení

Človeče nešťastná, však musíš v I. rade uviesť tepelný koeficient obvodového muriva (myslím komplet, podlaha, stropy, steny) tej tvojej šalandy v podobe "chrámu" so svetlou výškou stropu 400cm (?) od podlahy.

Ak sa jedná o bežnú miestnosť bez okien, je nutné murivo z interiéru vhodne a narýchlo zatepliť (napríklad 10cm hrubým polystyrénom opatrený vo vzduchovej medzere odsadenej od obvodového muriva zároveň reflexnými fóliami. (tebe stačí klasickou žehličkou 300°C nataviť na polystyrén kuchynský alobal z opačnej strany.

Pri výkone 1,5kW topného (ohrevného) telesa pri tomto interiérovom zateplení kutice "kolomdokola", dokážeš vyhnať teplotu v komnate s podlahovou plochou 16m2 na slušných 90°C a viac, ako suchú saunu.

Ak nepestuješ šampióny, ako prvotný pokus, tam je nutné po zauzlíčkovaní plodníc v povrchovej rašeline okamžite teplotu znížiť na max. 12°C, aby si stihol zber a aby sa plodnice neotvárali do spodných rebier, prípadne nestrácali bielu farbu. Pri pečiarkach (žamiónov) ti dokážem poradiť, aby si nedopestoval podľa zaručených návodov tzv. "paličky na bubon" namiesto nádherných bielych uzatvorených plodníc s trhovou kvalitou.

Pri mariške na šišky, ako kvalitný matroš pre bongo, ti stačia širokospektrálne lampy na ohrev, ale hlavne neustála cirkulácia vzduchu vetrákmi kvôli plesniam.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny