Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napojeni stavební buňky na centralu

Dobry den , chtěl bych Vás poprosit o radu a to jestli je možné a jakým způsobem napojit centrálu na stavební buňku . Centrála je na 230 V a má klasickou zásuvku a na buňce je zástrčka IPN 3253 5kolik,v buňce je vše na 230 V

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Všelijaké "redukční prodlužováky" nedoporučuju z důvodu jejich možného chybného použití neinformovan… poslední
mirektatra 03.10.2018 23:42
mirektatra

Všelijaké "redukční prodlužováky" nedoporučuju z důvodu jejich možného chybného použití neinformovanou osobou. Také neřeší kombinaci ochran,které mohou být rozdílné u centrály a u buňky - vzájemně se mohou i vylučovat a systém ochrany před nebezpečným dotykem bych právě na stavbě ve venkovním prostředí nechtěl podcenit.

Doporučuji:
1) odpojit stávající zástrčku IPN 3253 v rozvaděči buňky
2) nahradit ji přívodní šňůrou se zásuvkou podle výstupu elektrocentrály tak, že se přímo v rozvaděči propojí 3 fáze do jedné, další vodiče pak budou N a PE - tedy celkem 3vodičové provedení, zakončené zásuvkou dle elektrocentrály.
3) podle návodu centrály řešit i ochranu před nebezpečným dotykem - novější centrály mají proudový chránič, starší (např. vojenské) mají napěťový chránič... starší buňky také. Některá zařízení se musí zemnit, jiná izolovat... Musí se to řešit dle aktuálního použitého systému, případně jejich povolenou kombinací.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru