Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem opěrná zeď

Díky za reakci,
Veškerou vodu postahuji drenáží do studny, která je uvnitř prostoru vlevo dole (u rohu kde jsem fotil základ), takže nopovka a vody bych se nebál. Pod základ dám 5cm kameniva a vychází to krásně na drenáž, která vede také do studny. Z vnější strany zídky to také půjde vyvést pryč.

Výkop jsem rozšířil na 30cm široký základ , vysoký 80 cm. To vychází na 3 řady ZB 20citek. Do toho ZB bych chtěl dát ocelové patky na pergolu. Myslíte že to nevydrží? Do zakladu co metr vertikálně roxory, ať vycházejí přes první řadu ZB, pak je prodloužit a bednění také pořádně provázat jak vertikálně, tak horizontálně a nahoru dát patky. Pokud bych pergolu nedělal, tak vím že by zídka vydržela, ale kvůli místa, špatně vycházející patky vůči dveřím, oknum u domu a blízko sousedícího pozemku nemůžu dát patky mimo vycházející základ. Do základu jsem ještě v místech kde mají být patky kopnul odbočku vně základ , ať to bude jako zakopané "hrabě". Je to lepší pro stabilitu základů co jsem se dočetl.

Jde mi spíše o to, jestli ty 3 řady 20 ZB vydrží tlak patky z pergoly. Druhá strana pergoly bude buď ukotvena k domu, nebo nechám vyvrtat patky.. ale přikláněl bych se k ukotvení k domu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny