Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký průtokový ohřívač vody

Není to o ceně, je to o výkonu.:-D Já mám (ale už asi není na trhu-na netu jsem jej už nenašel) průtokáč bzzásobníkový, s příkonem 6 kW na dvě fáze 230V a jak jsem již psal, dá se s ním dokonce i sprchovat. A stál, cca před 15- ti lety :-p 1600,- Kč a je to výrobek ETA. Ale máš pravdu, pokud je potřeba více vody naráz a větším proudem, je zásobníkový, z tohoto důvodu, výhodnější. Ale pro demontáž a montáž v období léto-zima a zpět je zase praktičtější ten bazzásobníkový s větším příkonem.;-)

Pro tazatele:
Třeba tento, s výkonem 5 kW na 230V (pozor, nutný přívodní jistič objektu min. 25A a nejde připojit na zásuvku 230V/16A, jištění přívodu ohřívače je cca 22A-je nutný pevný přívod, nebo zásuvka s větším proudem 32A)
https://www.teshop.cz/eta-1733-90000/

Ale pokud zvolíš se zásobníkem 10 l, i ten se poměrně jednoduše demontuje, má menší příkon a je možno zapojit na zásuvku 230V/16A a 10 l horké vody + studená, naráz, většinou stačí na umytí nádobí i na osprchování (ale pouze tak 1, max. 2 osoby, pak je nutno cca 20 minut počkat, než se voda v zásobníku zase ohřeje).
Třeba tento (výkon 2 kW/230V, In= 9A), ale na trhu je jich podstatně víc, ale pozor, aby neměl zbytečně nízký výkon.:puff:
https://www.nakupka.cz/vyrobek/ohrivac-vody-tatramat-eo-10-n/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny