Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dá se nějak, BEZPEČNÝM způsobem, odblokovat Li-Ion baterie 18650, která se vypnula přebitím?

"" tak to ještě zkusím tím šroubovákem, ale venku, se štítem a v rukavicích. ""
Oceňuji tvoji odvahu :-D Možná tentokrát nevypálíš půl obýváku, ale třeba jen sousedovi auto, prostřelíš fóliák se zeleninou, nebo jen budeš článek nahánět po ulici jako splašenou raketu. :-D. Pokud možno, natoč operaci na video, ať získám nějaké zkušenosti (od druhého). ;-)

Moje další domněnka. Dloubnutím šroubovákem do článku, možná zase dojde k jeho oživení. Ale co článek nebude nijak hlásit, může být to, že tím dojde ke zničení ochranné elektroniky, která zabránila jeho přebití.
Ale při dalším nabíjení stejným způsobem, už tomu nezabrání. A to se teprve budou dít efektní věci. Ty efekty jsou tak působivé, že kvůli tomu se dělají speciální nabíječky s přesnou kontrolou napětí a pro případ selhání ještě navíc jako poslední záchrana, mají baterie nebo články ještě tu vlastní ochranu.
Pokud dojde k přebití článku přes danou mez, nastartuje se v článku chemická destrukční reakce. Dojde nejen k nekontrolovanému uvolňování nabité energie, ale nekontrolované prudké chemické reakci. Tlakové pojistky článku nestačí uvolnit přetlak horkého materiálu a článek exploduje. Nejspíš se otevře v místě uzavření, rozteče se izolační uzávěr u vývodu. Tím se z článku stane malá raketa s velkým účinkem. Žhavý produkt chemické reakce, bude tvořit pohon rakety a vystřikovat do okolí. Světelné a kouřové efekty budou impozantní.
Doporučuji všechny pokusy natáčet na video. Zajedno bych to docela rád viděl a za druhé, jistě by to na Youtube nasbíralo miliony shlédnutí. :-D:-D8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny