Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Tatramat EO 944 P

Ahojte.
Dnes jsem potřeboval zprovoznit asi po 5 letech odložení v regále průtokový ohřívač s 10 l zásobníkem Tatramat EO 944 P (viz příloha). Osazení a propojení proběhlo v pořádku, zavodnění také, ale když uzavřu kohoutky, veškerá voda ze zásobníku vyteče ven. Trvá to asi dvě minuty co po uzavření kohoutků voda stále vytéká. Nevíte prosím někdo co je špatně? Jako že očividně ano.. :-(

Předmět Autor Datum
Používaj, ako zrkadlo. Čo by za komunistov dali mukli vo väzbe za takýto nádherný kus zrkadla v cele…
Nuda 30.08.2018 22:22
Nuda
Těsně vedle. Teda spíš jakože úplně mimo mísu. Ne nadarmo se říká "Mluviti stříbro, mlčeti zlato"; p…
sHpy00n 31.08.2018 07:38
sHpy00n
Musíš mít speciální baterii pro beztlakový ohřívač vody: https://www.koupelny-sen.cz/beztlakove-bate…
Rce 30.08.2018 23:24
Rce
Kudy vytéká? A vytéká rovněž při otevření kohoutku teplé vody? Pokud jej máš dobře zapojený, tak po…
George63 30.08.2018 23:33
George63
Chlapi baterku mám sice neoriginální, příbalová se někam zatoulala, ale beztlakovou jak má být. Všec…
sHpy00n 31.08.2018 07:45
sHpy00n
Možnou závadou by mohlo být přehození přívodní a odtokové trubičky z nádrže. Zejména, pokud není bat…
Zerozero 31.08.2018 13:14
Zerozero
VYŘEŠENO. Jéžiš to je vostudááá... Přehozené hadičky mezi bojlerem a baterkou. Ale mně fakt nenapadl…
sHpy00n 31.08.2018 23:18
sHpy00n
Tak ZZ měl pravdu. Jemu gratuluji k úsudku i Tobě k výsledku. ;-) poslední
George63 01.09.2018 11:04
George63

Kudy vytéká? A vytéká rovněž při otevření kohoutku teplé vody? Pokud jej máš dobře zapojený, tak po otevření pravého musí téct do baterie voda studená (přímo z přívodu) a po otevření levého pak voda teplá (pouští studenou do ohřívače a přepadovou trubkou vytéká z baterie voda teplá). A má taky pojistku proti zamrznutí a ta by mohla být uvolněná-otevřená. Takže rozdělat a zkontrolovat a mělo by jít opravit.
Jinak, pokud voda z ohřívače vytéká kolem trubek i pak, může být prasklá nádoba (plastová), nebo teče okolo vstupu trubek do nádoby. :puff:

Chlapi baterku mám sice neoriginální, příbalová se někam zatoulala, ale beztlakovou jak má být. Všechno těsní, nic prasklého není, voda vytéká jen raménkem. Otočím kohoutkem teplé vody, z raménka začne vytékat voda, zároveň se plní zásobník. Uzavřu kohoutek, všechna voda ze zásobníku raménkem samovolně vyteče během cca 1-2 minut. Ohřívač byl uskladněný v nevytápěné garáži, nějaká voda v něm zůstala, nádoba zásobníku je plastová. Ta mrazová pojistka by mohla být příčinou. Večer rozeberu, zkontroluju a uvidím.

Možnou závadou by mohlo být přehození přívodní a odtokové trubičky z nádrže. Zejména, pokud není baterie originální, může to mít obráceně, než má originál. Po puštění teplé vody, musí voda téci baterií do vstupu nádrže, který nemá přepadovou trubku. Druhým vývodem z nádrže, který má stoupací přepadovou trubku, se voda vrací do baterie do výtoku.
Pokud by přívodní voda byla přivedena na vývod se stoupací trubkou, tak voda z nádrže samovolně vyteče.
Pokud je vše správně a není přehozen vstup s výstupem, má pravdu Nuda. Je prasklá stoupací přepadová trubka uvnitř nádrže.

VYŘEŠENO. Jéžiš to je vostudááá... Přehozené hadičky mezi bojlerem a baterkou. Ale mně fakt nenapadlo že musí jít modrá z bojleru na červenou na baterce. Ne, nemám přehozené barvy na baterce. Otočim červený, teče teplá. Otočím modrý, teče studená.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru