Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyvážení kol na přívěsném vozíku

Zdar koupil jsem nový přívěsný vozík a všiml jsem že nemám ani jedno vyvažovací olůvko na kolech.Tak mě napadlo zda se mají kola na přívěsu vyvažovat. Díky za radu. Jinak si myslím že asi jo bo kolem 100km/h mi vozík vibruje do tažného a starý to nedělal.

Předmět Autor Datum
S prívesným vozíkom môžeš ísť max. 90km rýchlosťou, pokiaľ nie je iné obmedzenie. Prívesy však majú…
ok 26.08.2018 21:30
ok
Píše že má nový přívěs. Ty mají rychlost omezenou na 130 km/h. A kola MUSÍ být vyvážená, jinak se sj…
Martin H. 26.08.2018 21:59
Martin H.
Pozrel som si českú vyhlášku a hovorí sa tam: „Pokud ministerstvo při schvalování technické způsobil… nový
ok 27.08.2018 01:37
ok
Cattt, kolegové se přou o rychlost dle zákona. ale to neřešme. Osobně jsem ještě nevyvyžoval nikomu… nový
milan.cukrar 27.08.2018 07:23
milan.cukrar
Disky s navlečenými pneu sa musia vyvážiť ak nechce mať podľa klasika z vozíka "maslóstroj" alebo ne… poslední
ahasver.chamachir 27.08.2018 18:15
ahasver.chamachir

S prívesným vozíkom môžeš ísť max. 90km rýchlosťou, pokiaľ nie je iné obmedzenie. Prívesy však majú konštrukčnú rýchlosť obmedzenú na 80km - to si over v TP vozíka. Isteže, nemusíš dávať taký veľký dôraz na vyváženie kolies vozíka ako na aute, ale je dobre to mať v poriadku. Pokiaľ slovom "nový" myslíš naozaj nový a nie iba novonadobudnutý, ale už používaný, tak poslednú vetu nečítaj. Vibrácie do ťažného zariadenia môžu byť v dôsledku vekom a preťažovaním spôsobených deformácií pneumatiky, pokrivených diskov, geometrie a vadných tlmičov.

Pozrel som si českú vyhlášku a hovorí sa tam:
„Pokud ministerstvo při schvalování technické způsobilosti typu přívěsů kategorií 01 a 02 nestanoví jinak, nesmí být nejvyšší rychlost přívěsu vyšší než 80 km.h-1.“
To, či ministerstvo pri schvalovaní technickej spôsobilosti stanovilo inak, sa dozvieme práve z TP. A ak nový príves ktorý má schválenú 130-ku hádže už pri stovke, tak to o niečom hovorí. Myslíš, že na takýto príves ministerstvo schválilo vyššiu rýchlosť? Ak áno, tak je naozaj potrebná kontrola všetkých parametrov čo som vymenoval vyššie.

Disky s navlečenými pneu sa musia vyvážiť ak nechce mať podľa klasika z vozíka "maslóstroj" alebo nechce vymlátiť náboje s ložiskami, časom na ošmajdajú po okrajoch aj plášte (Nad najazdené 100-tis km).

Tiež to jemné vibrovanie na rýchlostných vozovkách s vozidlom s nevyváženými kolesami zapriahnutého vozíka začne liezť na nervy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru