Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud to chceš zapojit jako schodišťáky tak u obou musí být pro propojení 3 vodiče. A kam jde těch 6… nový
George63 25.08.2018 13:03
George63
Dekuji vsem za radu, ale uz jsem to vyresil, tam co jsem mel jen dva vodice na propojeni schodistaku… poslední
Carli 25.08.2018 14:10
Carli

Pokud to chceš zapojit jako schodišťáky tak u obou musí být pro propojení 3 vodiče. A kam jde těch 6 vodičů od toho jednoho?
Pokud je to instalačka kabely (což se dá předpokládat), tak nezbývá než vysekat a doplnit. Jó, zlatý "trubky":-D, tam bys jenom protáhl drát.
Nebo dát časový schodišťový spinač a zapojit oba jako tlačítka (obdoba mirektatra). Ten dát vedle spinače s těmi 6-ti dráty do další krabice.
Třeba tenhle, nebo podobný:
http://www.moje-elektro.cz/casove-spinace-pod-vypinac/3217-casovy-spinac-pod-vypinac-cs3-4.html
https://www.zbozi.cz/vyrobek/cs3-4m-0135-casovy-spinac-multifunkcni/#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-opesBB&utm_term=cs3-4m-0135-casovy-spinac-multifunkcni
Tlačítka se zapojují paralelně mezi fázi a svorku 1.

Dekuji vsem za radu, ale uz jsem to vyresil, tam co jsem mel jen dva vodice na propojeni schodistaku tak jsem pritahl jeste fazi, ve druhem vypinaci kde bylo 6 vodicu vcetne privodu, jsem nepouzil privodni vodic ale pouzil jsem ho jako privod k dalsim vypinacum, pak uz to bylo jednoduche.
Jen pro zajimavost nedelam elektriku v CR ale v asii a nejake oznaceni č 6 nebo jine mi tady opravdu moc nepomuze,maji vypinace uplne jine.Ale jeste jednou vsem dekuji, pomohli jste mi pri premysleni jak to zmaknout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru