Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Brzdění traktoru

Zdravím, tohle je už, doufám, poslední téma k našemu traktoru. S taťkou jsme spekulovali, čím to může být, že ten zatracený traktor nebrzdí. Všechny kola byly několikrát sundány, bubny také, pakny byly také rozhýbány, prasátka vyčištěny... Odvzdušňovali jsme každé kolo min. 10x. Když chci po rovině zabrzdit musím tak 10x našlapat, aby se ten traktor vůbec zastavil. Už mě nic nenapadá, tak prosím o radu vás. Díky :-)

Řešení:

Pokud nakonec našlapeš (píšeš 10x) a pak zabrzdí, tak musí být ještě někde vzduch, nebo Ti někde kapalina částečně utíká (což by ale bylo vidno). Pokud by byla vadná gumička na pístu hlavního brzdového válce, tak by jsi nejspíš nezabrzdil vůbec.
Ještě mě napadlo, pakny musí být nastaveny ekcentry tak, aby, k vyvolání brzdícího efektu, se nemusely písty brzdových válečků moc vysouvat. Pokud je velká vůle, to je pak nutné vícekrát šlápnout, neboť je nutno dodat více brzdové kapaliny.

Něco jste špatně zkontroloval, něco nefunguje.
Když je hlavní brzdový válec OK, pedálem stlačíte množství kapaliny. Když našlapete 10x a zabrzdí, buď máte malý válec, málo brzdovky, zavzdušněné, a další. Osobně si myslím, že máte špatně odvzdušněno, třeba i špatně ozvzdušňujete.
Sdělit, co děláte přesně špatně nelze, bez kontroly toho, co jste udělali.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak naštěstí se podařilo brzdy odvzdušnit. Na odvzdušňovák jsem nasadil hadičku a tu ponořil do kapa…
JanMK 28.08.2018 22:57
JanMK
Blahopřeji k vítězství. Pro příště jste opět chytřejší.
milan.cukrar 29.08.2018 09:13
milan.cukrar
Chybami a problémy se člověk učí! :-) Díky. poslední
JanMK 29.08.2018 22:35
JanMK

Tak naštěstí se podařilo brzdy odvzdušnit. Na odvzdušňovák jsem nasadil hadičku a tu ponořil do kapaliny. To, co jsem napumpoval z nádobky na brzdnou kapalinu, prošlo skrz celý brzdový systém až do skleničky s kapalinou (tu kapalinu jsem poté nalél zpět do brzdové nádobky). Takto jsem každým kolem prolél asi 2 litry brzdovky. A hurá, už to brzdí. Takové opravy chtějí čas a hlavně trpělivost. Díky Vám všem za Vaše rady. Určitě jste mi pomohli :-) :beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru