Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Babetta 210 - nejde volnoběh

Na tom obrázku je jasné, že jde o karburátor Jikov. V tom případě plně platí můj původní odkaz. A na Tvý fotce je pouze část s tryskami. Ta s číslem 63 je hlavní a ta 38 je volnoběžná. Na nich se nic nastavovat nedá, důležité je, aby nebyly ucpané a rovněž kanálky, které k nim úpřivádí benzin. Jinak, pokud by jsi dal taky fotku té horní části, tak na té jsou šroubky pro nastavení záklaní výšky šoupátka (ten vlasně "podepírá" a staví šoupátko ze spodu) a druhý pro nastavení bohatosti směsi pro volnoběh.
To jsou, mimo nastavení jehly v šoupátku, jedinná místa, kterými můžeš karburátor nastavovat. Důležité je, aby všechny kanálky byly průchozí a šroubek-jehla pro nastavení bohatosti směsi pro volnoběh nebyla deformovaná. Tenhle šroubek (s jehlou) nesmí být nikdy utažen, jinak volnoběh nebude fungovat!!!
Takže ještě "vytahuju" ještě konkrétní popis z mého odkazu, z nějž by mělo být snad vše jasné.

Výšku jehly vůči šoupátku a emulzní trubce je možno nastavit změnou polohy pojistky na jehle. Správné nastavení je druhý zářez shora. Šoupátko je přitlačováno do zavřené polohy pružinou, která se opírá o víko.
/Ze spodu je podepíráno šroubkem, který nastavuje základní výšku šoupátka/.

Při částečném zatížení motoru je šoupátko otevřeno cca 25–75 % celkového zdvihu. Je to nejčastější provozní režim. Hlavní činitel, který určuje poměr bohatosti směsi je jehla šoupátka. Poloha šoupátka a tím rychlost proudícího vzduchu + poloha jehly v emulzní trubce jsou ve vzájemné souvislosti s velikostí průtoku paliva.

Pro chod motoru naprázdno je karburátor vybaven zvláštní soustavou. Rozhodujícími částmi jsou tryska běhu naprázdno a šroub běhu naprázdno. Tryska je přístupná ze spodu po odmontování plovákové komory. Šroub běhu naprázdno je na levé straně karburátoru. Při otáčkách běhu naprázdno je šoupátko v základní poloze. /Nastvené šroubkem pod ním/ Vzduch prochází minimální mezerou pod šoupátkem a současně samostatným kanálkem /od trysky vlonoběhu/. V kanálku se nastavuje průtok vzduchu šroubem bohatosti směsi/Druhým šroubkem s jehlou, která nastavuje bohatost směsi pro volnoběh/.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny