Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Indukcny varic - aky

Zdravim,

Nesom odbornik na kulinarstvo, tak poprosim radu od niekoho, kto je v tom viac doma.
Ide o to, ze v sucasnosti mam na zahrade klasicku dvojplatnicku na varenie. Hrozne pomaly ale ohrieva a urobit na tom napriklad hranolky sa prakticky neda, ten vykon je nedostatocny. Pritom prikon na platnu je 2000 W na jednu a asi 1500 na druhu. Samozrejme robim na vacsej. Problem je ale s prestupom tepla, proste je to bieda, iste poznate.

Preto pokukujem po niecom, na com sa da skutocne pripravit napriklad restovana zelenina, DOma si ju pripravujem na plyne na najvacsej tryske na najvyssi vykon. Proste narychlo zvrchu oprazena zelenina. Na nizsom stupni sa to len udusi a neni to ani zdaleka ono.
Otazka teda znie, dokazu podobne vykony vyprodukovat bezne indukcne varice ? Nemam s nimi skusenosti, ale z principu fungovania to teoreticky mozne je. Staci ale 2000 W ? Samozrejme ze treba feromagnetikum vo woku. Alebo kaslat na to a uvarit si rascovu polievku a varene zemiaky ? :D

Vdaka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak, kupil som indukciu dvojplatnu od Orava. Jedna platna 2 kW, druha 1.5 kW. Mozno to niekomu pomoz…
Matfej 08.09.2018 13:05
Matfej
Sice je to slabota, ale zase je to levné. poslední
kejki 11.09.2018 20:47
kejki

Tak, kupil som indukciu dvojplatnu od Orava. Jedna platna 2 kW, druha 1.5 kW.
Mozno to niekomu pomoze v rozhodovani tak napisem postrehy.
V prvom rade sa to s realnym vykonom ani len nepriblizuje k liatinovej dvojplatni rovnakeho prikonu. Proste rychlost ohrevu je niekde inde. To potvrdzuje vsetky skusenosti ktore ste mi tu pisali.
Dalej som skusil zatazovy test ked som sa pokusil orestovat zeleninu tak aby bola z vonku opecena a vnutri chrumkava. Tu sa uz dostavam na limitny vykon. Ide to takto pripravit, ale len 1 porciu. Na vacsie porcie by uz vykon asi nestacil a vzniklo by nejake dusene leco alebo podobna vec. Takato priprava da ale zabrat aj najvacsim domackym horakom na plyn. Cize ma to neprekvapuje, skor naopak, milo som prekvapeny ze je mozne oprazit zeleninu - paprika, baklazan, cuketa, sampiony na jednu porciu tak aby bola opecena a zaroven chrumkava. Ostatne typy jedal pochopitelne zvladne bez problemov. Cize som nadmieru spokojny, vsetky deklarovane vlastnosti, teda hlavne realny ucitocny vykon to naozaj dosahuje. Cas varenia oproti platnickam je podstatne kratsi, to znova setri elektrinu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru