Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fasádní barva

Dobrý den,
zkusím dotaz a názor- pokusím se o stručný popis.
Utápím se v množství druhů a typů fasádních barev. Mnoho jsem vyčetla z internetu a návštěvami v obchodech.
Jde o opravu starého domku,i trochu vlhkosti. Ale to prosím neřešme- nebude polistyren ani jiné náročné úpravy.
Na starý brizolit a po opravě omítky u země natřít barvou.
Co člověk a prodejce- jiný názor.
Tedy můj dotaz- investovat do silikonové barvy ( sylikátová již zavržena) a příslušné drahé penetrace, nebo je to zbytečné a dle některých tam stejně silikon často není, a poté volit české značky ( Primalex, Het, Barlet,Fasikon) nebo ty cizí (Weber,Jub, Duf,Spektra), nebo je to jedno a zbytečné řešení, jak mi také řekli,že jsou stejné, jen jiný výrobce.
Prosím neraďte polistyren a jiné zednické úpravy, jde o tu barvu.
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Bohate stačí Primalex, je to kvalita: http://www.primalex.sk/products/71-primalex_procolor_f_m_8/269…
Nuda 11.08.2018 15:09
Nuda
Díky, vaše rady jsou fajn, primalex silikon dokonce nedaleko míchají s barvou. Doporučily jako penet…
řešitel 12.08.2018 09:53
řešitel
Lukofob nanes durch od hora dole na celú vonkajšiu fasádu. Ideálne zarobiť pomer v nejakom 5-7l tlak… poslední
Nuda 12.08.2018 10:27
Nuda

Bohate stačí Primalex, je to kvalita:
http://www.primalex.sk/products/71-primalex_procolor_f_m_8/269

Musíš rozlišovať. Lebo Primalex je akrylátová farba so silikátmi. Silikon, ako bonus vo farbe ich robí priedyšnými. Podmienkou v tvojom prípade je, aby tento vrchný náter dýchal, prepúšťal vlhkosť z muriva in/out, aby nevytvoril tzv. nepreidyšný "igelit" nacapený na fasádnom brizolite. Ako sú latexy a spol. plastifikovaných farieb.

Pre istotu napenetruj obvodové murivo pred maľovkou týmto xindlom: https://www.efarby.sk/lukofob-39-vodoodpudivy-koncentrat-na-porezne-materialy-p3626?var=13469

Smelo ho viac rozrieď, 1:30 s vodou a záhradným postrekovačom prebehni fasádny brizolit. Nechaj aspoň 24 hodín zaschnúť.

Primalex je dobrá voľba, je to CZ kvalitný výrobok na svetovej úrovni, ak nie viac. Zlatý český ručičky neošália vlastný národ, ako to robia Cigáni.

Potom sú tu fest odolné farby na základe organických rozpúšťadiel. Teda riedia s acetónom C6000 prípadne C6006. Tiež sa dajú tónovať do rôznych odtieňov.

Tieto sú odolné voči oderu, držia ako prišité, napríklad líčia sa nimi zebry na asfalte pre chodcov, ale zase nedýchajú a môže sa stať, že ti po pár rokoch začnú prekvitať plesňou, prípadne sa začnú odúvať ak nespravíš pod nimi hĺbkovú, základovú penetráciu. Tieto farby sú vhodné aj na nátery betónov bazénových stien, bazénovej vane namiesto glazovaných, mrazuvzdorných obkladov.

Díky,
vaše rady jsou fajn, primalex silikon dokonce nedaleko míchají s barvou. Doporučily jako penetraci také primalex, ale ta stojí 5 litrů přes tisíc Kč.
To je docela dost.
Ten lukofob tedy lze použít místo této penetrace pod uvedenou silikonovou barvu? Nebo použít jen dole, kde bývá problém s vlhkostí?
Jde jen o vzhled velmi starého domečku.
Děkuji.

Lukofob nanes durch od hora dole na celú vonkajšiu fasádu. Ideálne zarobiť pomer v nejakom 5-7l tlakovom záhradnom postrekovači s jemnou tryskou a krúživými pohybmi fest napenetrovať pôvodný brizolit. http://ix.sk/4J0sU

(tento ručný xindel stojí cca 200.-Kč, nejako ho okolo domu zúžitkuješ, na buriny (Kaput, Fondo) ale po neutralizácii nádoby aj proti plesniam a múčnatnám na plodovej zelenine (Kuprikol, ekologicky: zakysanka, mlieko, či agresívna chémia; Topas, Chorus, Vectra, Zato, Previkur). Ak už nemáš doma nejaký 15l postrekovať na zavesením na chrbát na postrek ovocných drevín, viniča a spol. konzumných plodín).

Lukofob vsiakne spolu s vodou do brizolitu, voda sa musí nechať odpariť, aspoň dve-tri hodiny pri týchto letných teplotách. Ideálne 24-hodín, aby sa chemicky naviazal.

Následný náter Primalexom sa bude lahodnejšie patlať, nanášaš, lebo podklad nebude až tak nasiakavý, nebude ti žrať (cecať) farbu priamo pod valčekom alebo štetcom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru