Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fasádní barva

Bohate stačí Primalex, je to kvalita:
http://www.primalex.sk/products/71-primalex_procolor_f_m_8/269

Musíš rozlišovať. Lebo Primalex je akrylátová farba so silikátmi. Silikon, ako bonus vo farbe ich robí priedyšnými. Podmienkou v tvojom prípade je, aby tento vrchný náter dýchal, prepúšťal vlhkosť z muriva in/out, aby nevytvoril tzv. nepreidyšný "igelit" nacapený na fasádnom brizolite. Ako sú latexy a spol. plastifikovaných farieb.

Pre istotu napenetruj obvodové murivo pred maľovkou týmto xindlom: https://www.efarby.sk/lukofob-39-vodoodpudivy-koncentrat-na-porezne-materialy-p3626?var=13469

Smelo ho viac rozrieď, 1:30 s vodou a záhradným postrekovačom prebehni fasádny brizolit. Nechaj aspoň 24 hodín zaschnúť.

Primalex je dobrá voľba, je to CZ kvalitný výrobok na svetovej úrovni, ak nie viac. Zlatý český ručičky neošália vlastný národ, ako to robia Cigáni.

Potom sú tu fest odolné farby na základe organických rozpúšťadiel. Teda riedia s acetónom C6000 prípadne C6006. Tiež sa dajú tónovať do rôznych odtieňov.

Tieto sú odolné voči oderu, držia ako prišité, napríklad líčia sa nimi zebry na asfalte pre chodcov, ale zase nedýchajú a môže sa stať, že ti po pár rokoch začnú prekvitať plesňou, prípadne sa začnú odúvať ak nespravíš pod nimi hĺbkovú, základovú penetráciu. Tieto farby sú vhodné aj na nátery betónov bazénových stien, bazénovej vane namiesto glazovaných, mrazuvzdorných obkladov.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny