Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nakloněné bytové jádro

Čus koumáci ,koupil jsem byt ,zachoval jsem jádro ale proběhla jeho oprava a rekonstrukce po vzhledové stránce .jelikož nebyli peníze na vyzdění tak to tak muselo být .Jediné co mě trápí a s čím bojuji tak je nakloněna stěna kde jsou dveře tudíž dveře nedrží pozici a otevírají se .nemáte někdo nějakou fintu jak to upravit ? Zkoušel jsem ohýbat panty ,utahovat je a vnitřní čast pantů ucpávat aby vzniklo nějaký tření ale je to vždy jen chvilkové řešení :( poradí mi někdo

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co tak ze spodu, na dveřní křídlo, nalepit, nebo přišroubovat, manžetu z mechové gumy, nebo pryžovou… nový
George63 09.08.2018 19:11
George63
Kdysi se dělalo takové Bráno-zavírá sámo, že se panty šikmo zbrousily, tak, že při otevření dveří se… nový
Rce 09.08.2018 22:53
Rce
To by také bylo možno. Ale originál "Brano-zavírá samo", je pákový hydraulický mechanismus, který se… nový
George63 10.08.2018 07:36
George63
Něco podobného, jako navrhuje George63, ale maličko jinak. Pokud by se nalepilo něco na křídlo, tak,… nový
Zerozero 09.08.2018 23:39
Zerozero
Koupelnové zámky mívají zevnitř pojistku proti otevření. Což ji protáhnout i na vnější stranu? Malé… poslední
Kyncl 10.08.2018 09:06
Kyncl

Co tak ze spodu, na dveřní křídlo, nalepit, nebo přišroubovat, manžetu z mechové gumy, nebo pryžovou manžetu (buďto mechovou ze spodu, nebo i plochou pryžovou z boku), která by třela o podlahu a udržovala dveře v nastavené poloze? Možná by bylo občas nutno upravit, ale mělo by být dostatečně funkční.

Něco podobného, jako navrhuje George63, ale maličko jinak. Pokud by se nalepilo něco na křídlo, tak, že by to vytvářelo kruhovou dráhu po podlaze, časem by se to mohlo do podlahy vydřít, záleží, z čeho je podlaha.
Udělal bych to tak, že kousek, třeba kolečko cca 2cm z tvrdé gumy, bych přilepil k podlaze pod dveře, v místě dolního rohu dveří, kolmo pod pantem. Tloušťka gumy by byla taková, aby dveře byly v pantech pozvednuty o cca 1mm. Jen tak, aby dveře nedrhly v horní části futer. V pantech by tak vznikla tato mezírka a dveře by svou vahou nevisely v pantech, ale váha dveří by se opírala o tuto podložku. Tím by vzniklo tření, které by udrželo dveře v jakékoliv pootevřené poloze. Pokud by opotřebením dveře dosedly do pantů a přestalo to fungovat, stačilo by na třecí plochu na dveřích přilepit třeba kousek plechu, k náhradě opotřebení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru