Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak opravit plastovou cast pistole tlakove mycky

Stena bajonetu od tlakove mycky BOSCH ma dve mikro trhliny, kteryma vsak pri provozu mycky unika podstatna cast vody. Tento dil jsem z pistole demontoval a nafotil (fotky prikladam). Poslal jsem to mailem s dotazem na dodani tohoto dilu do BOSCHe a bylo mne sdeleno, ze jako nahradni dil vedou jedine celou pistoli. Ta vsak stoji temer 1000Kc. Neni nejaka moznost jak to opravit? Napado mne v miste uniku vody vyvrtat diru a vyplnit ji necim nevim cim.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tekutým sekundovým lepidlom určeným na trhliny, tj. drobné praskliny v plaste. Ten jediný dokáže zat…
Nuda 08.08.2018 21:38
Nuda
Sekundový kyanoakrylátový lepidlo v žádným případě! To se totiž vodou rozmočí a uvolní, takže mu to…
Prasak 09.08.2018 00:29
Prasak
nemel, po stiahnutí elektroinštalačnej pásky kolom dokola trysky sa dôkladne utesnia trhliny. navyš…
Nuda 09.08.2018 00:57
Nuda
Co to je za blbost, nojo, když tady budu nadávat, tak to odnesu zase já, smažou mne, protože jsi chr…
Rce 09.08.2018 01:22
Rce
Já si právě pamatuji tvoji poznámku, že sekunďák povolí ve vodě a pak jsem si to ověřil v praxi. Ani…
Prasak 09.08.2018 11:39
Prasak
sekundové lepidlá na báze kyanoakrylátu povolia aj pri vysokej vzdušnj vlhkosti,nemusí to byť an pri… poslední
audax 10.08.2018 08:11
audax

Tekutým sekundovým lepidlom určeným na trhliny, tj. drobné praskliny v plaste. Ten jediný dokáže zatiecť do mikroskopických trhlín v prípade, ak je materiál vychladený na max. 5°C. Doba stuhnutia lepidla trvá min. dve hodiny pri 35°C.

napríklad tento xindel: https://www.nay.sk/loctite-60-sec-universal-glue-15g

Priadne zalepené miesta (trhliny) znovu podlep /oblep/ sec. lepidlom, a omotaj čerstvú plochu lepidla (stiahni) dýzu klasickou PVC izolepou na elektrické vinutia. Je pružná, sťahuje, ak ju mierne dotiahneš okolo prasklín.
https://www.zbozi.cz/vyrobek/izolacni-paska-elektrikarska-19mmx0-13mmx10m-cerna-jobiprofi-19510/

Sekundový kyanoakrylátový lepidlo v žádným případě! To se totiž vodou rozmočí a uvolní, takže mu to zase poteče. Zvláště v tlakové části, takovou pevnost sekunďák zase nemá, i když vydrží dost.
Jdi na písek plácat bábovičky, tam alespoň nemáš co zkazit.

nemel, po stiahnutí elektroinštalačnej pásky kolom dokola trysky sa dôkladne utesnia trhliny.

navyše, nepoznám materiál koncovky trysky, ale niektoré plasty kvalitné sec. lepidlo dokáže naleptať a vytvrdiť dokonale mikro spáry. (okrem silón, teflón a spol. materiálov s neukončeným molekulárnym reťazcom väzieb) .

Co to je za blbost, nojo, když tady budu nadávat, tak to odnesu zase já, smažou mne, protože jsi chráněnec velkého medvěda. Sekundové lepidlo je kontaktní - to jest potřebuje co nejmenší spáru, nejlépe úplně nacpané lepené díly na sebe. Tudíž nic nevyplní a když něco rozleptá, tak tak tuplem držet nebude. A vodou povoluje. Obávám se, že v tomu tlaku nic neodolá, jedině zkusit epoxid, to je nejpevnější, co lidstvo vymyslelo (kromě průmyslových lepidel). Jen aby bylo kam to nacpat, není mi z fotek jasné, kde ty trhliny jsou.

sekundové lepidlá na báze kyanoakrylátu povolia aj pri vysokej vzdušnj vlhkosti,nemusí to byť an priamy styk s vodou,,na menšie opravy je dobrý a pre bežného človeka dostupný pattex special repair plastic ,revell plasto tmel alebo loctite ultra repair-dvojzložkové šulce opravnej hmoty

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru