Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte noční světlo s čidlem

Po delší době...

Světla jsem umístil do hospodářské části budovy (stodola, přes den otevřená vrata, přes noc zavřená, ale všude profukuje), kde je teplota stejná jako venku. Letošní zimu jsou teploty celkem OK, málokdy se to podívá k -5 °C.

Jedno světlo na původní alkalický články je OK, druhý už je dokázalo vybít.

Oproti předpokladu "bude se svítit jen pár minut denně, když projde člověk" se svítí docela často - na světle nelze nastavit úroveň šera, kdy má reagovat rozsvícením a výrobce to pojal velkoryse, tj. je trochu šero a světlo už svítí.

Dalším problémem je domácí zvířectvo, PIR čidlo reaguje i na malá zvířata; částečně jsem to vyřešil zastíněním ze spodní strany kouskem obyčejnýho kartonu ("papírová krabice"). Ovšem kde všude se dokáže pohybovat kočka, to jeden žasne. Každou chvilku to svítí právě kvůli kočkám.

Účelem bylo dostat do míst bez elektřiny světlo, "aby se člověk po tmě nepřerazil", to se celkem splnilo; svit v šeru ale není moc intenzivní (dosáhnout velké tmy se nedaří).

Otázkou je napájení: vyměnit občas AA články tolik nevadí (důležitá je bezpečnost osob pohybujících se ve tmě), ale stejně; jsou to zbytečný výdaje. Ještě musím popřemýšlet.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny